Bie de Jongens viert 10-jarig bestaan met feestelijke evenementen

Dit jaar bestaat Bloemen- en Plantencenter Bie de Jongens 10 jaar. Dat willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. 2024, Met o.a een feestavond met Jannes, Ancora, Kevin Paré en Burdy.

We zijn begonnen in een klein pand aan de Hoofdweg-Zuid en uiteindelijk gevestigd in de voormalige kleuterschool/peuterspeelzaal aan de Ubbenasingel. Deze locatie was een schot in de roos voor ons. Het pand bleek uitermate geschikt als bloemenwinkel. We hebben hier o.a. een snijbloemen-, kamerplanten-, potterieafdeling. Buiten, achter de winkel, hebben we een groot terrein met buitenplanten en -potterie. Het gehele voorjaar en de zomer is er  te kust en te keur aan vele vaste planten en eenjarige planten. Tevens is er een groot buitenterras, waar u kunt genieten van een kopje koffie/thee met iets lekkers van Bakkerij Olinga.

Onze werkzaamheden zijn in de loop der jaren fors uitgebreid met o.a  het ‘aankleden’ van verpleeghuizen en zorgboerderijen. Ook verzorgen we bloemenabonnementen voor bedrijven. Deze abonnementen zijn als particulier ook af te sluiten, (vraag ons naar de mogelijkheden). Inmiddels hebben we ook een reputatie opgebouwd in het verzorgen van uitvaarten met een persoonlijk tintje. Ook zijn we inmiddels niet meer weg te denken bij verschillende evenementen zoals de grasbaanrace, dorpsfeesten, het maritieme event Delfsail en voetbalverenigingen.

Workshops
De workshops “Bie de Jongens”  worden inmiddels druk bezocht, de avonden zijn snel volgeboekt. Tevens zijn er bedrijven die als ‘bedrijfsuitje’ een workshop op eigen locatie boeken.

Jaarlijkse evenementen
In februari beginnen de evenementen met Valentijnsdag, de dag van de liefde. Officieel een geheime liefde, maar tegenwoordig maakt het niets meer uit. Ieder die je lief hebt maak je toch blij met een kleurrijk bloemetje, wie wil er nou niet verrast worden? Deze dag word al snel opgevolgd door Pasen. Ook dan zijn de vrolijkste paasbakjes en voorjaarsbolletjes in grote getale te verkrijgen. Dit is allemaal te vinden op ons voorjaarsplein. Ook kunnen de kinderen deze dagen weer genieten van lammetjes die ze onder begeleiding mogen aaien.  Moederdag, officieel maar één dag maar “Bie de Jongens” al ruimschoots een week van te voren met diverse activiteiten zoals een Moederdagplein en voor de kinderen een geweldig groot springkussen/stormbaan. Op het plein presenteren wij een geweldig aanbod perkplanten, vaste planten en vele mediterrane planten zoals palmbomen, olijfbomen en citrusboompjes.

Winterwonderland
Winterwonderland, het evenement waar we het jaar mee afsluiten, begint half november. We starten dan met de verkoop van kerstbomen en sluiten het jaar af met heerlijke oliebollen van Untied’s gebakkraam, kwaliteit om je vingers bij af te likken.

Extra evenementen 2024
24 mei Feestelijke bingoavond met een surprise act, voor allen die van bingo en een gezellige avond houden.
15 november Feestavond en super verloting m.m.v Jannes, Kevin Paré, Burdy en anderen gevierd in een kleurrijk versierd Spiekhoes ( M.F.C.)
22 november Feestelijke bingoavond m.m.v Ancora, gevierd in een kerstambiance van in het Spiekhoes (M.F.C.)
De Kaartverkoop voor de Feestelijke Bingoavond op 24 mei start op Goede vrijdag 29 maart “Bie de Jongens” om 8:30 uur.
De overige datums worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

“de Jongens”
Ron Machielsen en Klaas-Jan Moesker

Dorpsagenda