Lichtjestocht, ondanks regen, geslaagd

Gisteren was de lichtjestocht. De deelnemers verzamelden zich bij het Spiekhoes om zich in te laten schrijven in opdracht van keizer Augustus. De tocht kon beginnen. Al gauw kwamen we aan bij de herberg, waar helaas geen plaats voor ons was, dus doorrr. Via de tientallen lichtjes langs de weg was de route goed te volgen.

Na de hele dag motregen, kwam er nu eindelijk ook een heerlijke ‘echte’ bui over. Op de Hoofdweg Zuid reed een Kia met zo’n vaart door een plas, dat we op de stoep de gevolgen ervan ondervonden. Totaal doorweekt vervolgden we onze weg. Daarbij had ook nog iemand bedacht om in deze tijd alvast de paden in het parkje uit te graven, blijkbaar komen er nieuwe schelpen in, dus opletten geblazen met de vele plassen daar.

Onderweg waren er verschillende groepjes die ons iets vertelden, CBS verwelkomde iedereen met muziek bij de beweegtuin en op De Kamp stonden 3 ‘engelen’ prachtig te zingen, echt verrassend. Aangekomen bij Jozef en Maria met hun kindeke werden we getrakteerd op kerstbrood en kerstkransjes met een glaasje glühwein en/of chocolademelk. We wilden nog even een afzakkertje halen in het Spiekhoes, maar dit was helaas niet mogelijk.

Met 200 opgaven (waarvan maar 2 groepjes zich uiteindelijk hadden afgemeld) en 30 vrijwilligers, was het ondanks het weer een geslaagd evenement met vele enthousiaste reacties.

Linda Scheltens

Hieronder een indruk van de tocht. Tijdens de regen in het donker fotograferen is niet echt een aanrader, dus excuses voor de kwaliteit.

Dorpsagenda