RWE Windpark Oostpolderdijk te bezichtigen tijdens Open Energiedag

RWE windpark Oostpolderdijk in Spijk te bezichtigen tijdens Open Energiedag
Tijdens de landelijke Open Energiedag op zaterdag 16 september 2023 kunnen geïnteresseerden van 10.00 uur tot 15.00 uur op bezoek bij het RWE windpark Oostpolderdijk in Spijk. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) organiseert de Open Energiedag voor de derde keer en dit jaar openen meer dan zestig locaties hun deuren voor publiek: windparken, zonneparken, warmte-installaties of andere duurzame energieprojecten door heel Nederland zijn tijdens deze dag te bezoeken. Nederland wekt steeds meer energie op uit duurzame energiebronnen, zoals wind en zon. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe dat werkt.

Over Windpark Oostpolderdijk
Windpark Oostpolderdijk is een windpark van RWE vlakbij de Eemshaven, het noordoostelijkste puntje van de provincie Groningen. Het windpark is gebouwd op de Oostpolderdijk. Dat is een primaire zeedijk en dat betekent dat deze ons beschermt tegen de Waddenzee. Een wereldprimeur, want nog nooit eerder werden er op een primaire zeedijk windturbines geplaatst. Bij de aanleg zijn we efficiënt omgegaan met de beperkte ruimte en is er nooit gevaar geweest voor een dijkdoorbraak. Een uitdaging die vroeg om onderzoek, innovaties en hoogstaande techniek. Je kunt dus wel stellen dat windpark Oostpolderdijk een technisch hoogstandje is. Het park is sinds 2021 operationeel. Kom op bezoek en onze medewerkers vertellen je meer over het windpark, zij verwelkomen je graag.

De route naar het windpark
Het windpark Oostpolderdijk bereik je door vanuit Spijk de bordjes RWE te volgen naar het Spijkster Pompgemaal. Vanaf het pompgemaal wandel je naar de windturbines. Zaterdag 16 september van 10.00 uur tot 15.00 uur zijn medewerkers van RWE aanwezig. Je kunt de turbines van binnen bekijken maar niet beklimmen.

Over de Open Energiedag
De Open Energiedag is een initiatief van de NVDE, samen met zes brancheorganisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland. De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst, meer op: www.openenergiedag.nl

Martin Prins
RWE

Dorpsagenda