Leerzame middag over Costa Rica

Donderdag 2 maart jl. was Adri van Kooten te gast bij de Ontmoetingsgroep 55+ in het MFC. Nadat Christien Scheele de goed gevulde zaal met aanwezigen welkom had geheten, konden we genieten van een prachtige PowerPoint presentatie. Adri nam ons mee op zijn reis door Costa Rica, waar hij samen met zijn zoon Peter, de inheemse vogels heeft bestudeerd, gefotografeerd en gefilmd. Maar we genoten niet alleen van de bijzondere vogelsoorten, maar ook van het indrukwekkende landschap van Costa Rica.

Vader en zoon zijn het hele land doorgetrokken; het land is iets groter dan Nederland. Hun onderdak vonden ze in huizen die via Airbnb werden vastgelegd en waarvan de gemiddelde huurprijs 50 euro per overnachting was. In Costa Rica kost een warme maaltijd ongeveer 4 euro bij particuliere eettentjes. Ze verplaatsten zich met een huurauto door het land. Het is een bergachtig land met veel natuurparken, waaronder ook bijv. natuurparken met een speciale kolibrie tuin. Voor het National Park Corcovado moesten ze intekenen om het te mogen bezoeken en alleen onder begeleiding van een gids.

Costa Rica heeft een tropisch klimaat en kent alleen al 865 vogelsoorten. Het voert te ver die allemaal te noemen, hieronder kunt u een aantal van hen op de foto’s bewonderen. Behalve de inheemse vogels, kom je er ook vogels tegen die wij in ons land ook kennen zoals diverse soorten spechten, parkieten, duiven, reigers e.a. Behalve veel vogels, kwamen er ook nog allerlei andere diersoorten voorbij zoals: giftige felgekleurde kikkers, de luiaard, allerlei soorten apen, een neusbeer, leguanen, het gordeldier, krokodillen, de tapir, de miereneter, walvissen en dolfijnen.

Het was een leerzame middag, waarop we hebben genoten van de prachtige beelden die voorbijkwamen! Namens alle aanwezigen werd Adri hartelijk bedankt voor zijn lezing en foto’s en kreeg hij een drankje overhandigd als blijk van waardering.

Ontmoetingsgroep 55+
Henny Koop

screenshots uit de presentatie van Adri van Kooten:

Foto’s Henny Koop:

Dorpsagenda