Nieuwsbrief februari 2023 Huisartspraktijk J. Cijsouw

Een paar vrije dagen
Op 27 en 28 februari (en natuurlijk op woensdag 1 maart) is de praktijk gesloten. Als u een huisarts nodig heeft, belt u tussen 8.00 en 17.00 uur de praktijk in ‘t Zandt: 0596- 591282. Tussen 17.00 en 8.00 uur belt u de doktersdienst: 0900- 9229. Op donderdag en vrijdag zijn we open.

Apotheek- preferentiebeleid zorgverzekeraar
In het preferentiebeleid staat per werkzame stof welke variant de verzekeraar wil dat je gebruikt. Meestal zijn dit de goedkoopste merken. Verzekeraars gebruiken het preferentiebeleid om de hoge kosten aan medicijnen te beperken. Apothekers worden op deze manier gestimuleerd een goedkope variant van een medicijn mee te geven. De apotheek kent het preferentiebeleid en geeft daarom altijd het preferente medicijn mee. Alleen dan betaalt je zorgverzekering de kosten van het medicijn.

Reageer je niet goed op het preferente medicijn en heeft je huisarts een verklaring afgegeven dat je een alternatief nodig hebt? Dan krijg je het wel vergoed vanuit de basisverzekering door je verzekeraar. Heb je deze verklaring niet en wil je toch het duurdere medicijn? Dan krijg je helaas niets vergoed door je verzekering.

Vanaf januari 2023 vergoedt de verzekering de medicijnen met calcium en vitamines niet meer. In overleg met u wordt bepaald of u doorgaat met het middel wat u nu gebruikt of dat u overgaat op iets dat goedkoper is.

Kosten ketenzorg
Voor sommige mensen geldt dat ze op hun afrekening van de zorgverzekeraar kosten betreffende ketenzorg zien. Dit zijn de kosten voor de zorg rond diabetes, hart- en vaatziekten en astma/ copd. De huisarts krijgt daar een bepaald bedrag voor en kan geen consulten rekenen, tenzij het in hetzelfde contact ook nog over iets anders gaat.

Nieuw informatiesysteem
Op 17 april gaan we over op een nieuw informatiesysteem voor de huisarts en de apotheek. Dat heeft nog heel wat voeten in de aarde, maar we doen ons best om dit zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Wij streven ernaar dat het makkelijker voor u zal worden om zaken online te regelen, zoals het bestellen van medicijnen en het inzien van uw gegevens. Ook kunnen we afspraakherinneringen sturen en informatie over medicijnen via e-mail verzenden.

Bericht van Sharon
Het zit er op! De 20 weken stage zijn voorbij en ik mag met trots zeggen dat ik deze stage en dus ook mijn diploma tot doktersassistente behaald heb. De afgelopen 20 weken zijn voorbij gevlogen en ik heb het hier erg naar mijn zin gehad. Ik heb mij hier welkom gevoeld en daarvoor wil ik jullie hartelijk danken. Op 2 en 3 maart zal ik nog werkzaam zijn binnen de praktijk en daarna ga ik genieten van de laatste loodjes van mijn zwangerschap.
Nogmaals hartelijk dank voor alles en wie weet tot horens of tot ziens!

Meivakantie
Van maandag 1 t/m 10 mei 2023 hebben we meivakantie.

Websites
https://www.thuisarts.nl
https://www.apotheek.nl
https://www.rivm.nl

Huisartspraktijk J. Cijsouw
Hoofdweg Zuid 9
9909 BA Spijk
telefoon: 0596-59 12 02
email: huisartsspijk@ezorg.nl
www.huisartsspijk.nl

Dorpsagenda