Zonnige Marktplaats Spijk

Terwijl sommigen hun roes uit lagen te slapen na een gezellig Bierummer schuurfeest en sommigen onderweg waren naar Kensington of naar Zandvoort om Max aan te moedigen, waren weer anderen al op tijd in de weer om hun oprit in te richten en te versieren voor Marktplaats Spijk. Dit jaar was het zo direct na de zomervakantie dringen om een geschikte datum te vinden vanwege de veelheid aan evenementen om ons heen, die gelukkig allemaal weer doorgang kunnen vinden.

Van motorfiets tot boerenbont, van beschilderde stenen tot snijbonenpot, veel spullen zijn zaterdag voor de spreekwoordelijke appel en een ei van eigenaar gewisseld of het item bleef bij de eigenaar, omdat men het na zware onderhandeling niet eens werd over de deal. Veel buren hebben er met elkaar een gezellige dag van gemaakt in hun straat of deelden een oprit met elkaar. Tijdens het neuzen tussen alle handelswaar hebben veel dorpsgenoten de laatste nieuwtjes weer met elkaar uitgewisseld. Het weer was daarbovenop heerlijk deze zaterdag en met ongeveer 60 aangemelde adressen en nog wat spontane deelnemers was het een gezellige dag.

Nina Mertens
Namens commissie Marktplaats en dorpsbelangen Spijk

*foto’s: Maaike van Leusden, Nina Mertens en Linda Scheltens

Dorpsagenda