Project Havenweg/Nesweg officieel geopend

Vrijdag 10 juni vond de officiële opening plaats van het project Havenweg/Nesweg, een bewonersinitiatief van Groen Spijk. Het programma startte in de Kwelderzaal van het MFC, die voor deze gelegenheid speciaal was ingericht met een tijdelijke opstelling tussen de bouwsteigers en bouwmateriaal. Voorzitter Jan den Boer van het MFC heette als gastheer alle aanwezigen van harte welkom, waarna Jan Wiersema van Groen Spijk een mooie presentatie gaf van het hele proces vanaf april 2017 tot het moment van oplevering in het voorjaar van 2021. Na de presentatie spraken wethouder Pier Prins, gedeputeerde Johan Hamster en regiobestuurder Klaas Bakker van Tennet dankwoorden en complimenten uit voor het dorp en de initiatiefnemers van Groen Spijk.

Speciale aandacht en applaus was er voor de groenploeg, zo’n 10 enthousiaste Spieksters die de nieuwe groene middenzone op de Havenweg/Nesweg zo liefdevol onderhouden. Ook de drie lokale hoveniers kregen nog een applaus voor de uitvoering van hun werk. Na dit formele onderdeel van het programma bezocht iedereen het project onder een prachtige lentezon. De afsluiting van de opening vond weer plaats in het MFC met een hapje en drankje. Alle aanwezigen keken terug op een geslaagd project. Vanaf deze plaats ook een dankwoord en de complimenten voor de catering en ontvangst aan Kornelia Keizer en het bestuur van het MFC. Het was uitstekend georganiseerd.


Groen Spijk heeft de draad inmiddels weer opgepakt voor hun tweede project, te weten het Spijkster Maar. De komende maanden gaat Landschapsbeheer hier een aangepast ontwerp voor maken. Als het ontwerp er ligt, vindt er weer een presentatie aan het dorp plaats. Het project Spijkster Maar wordt, net als de Havenweg/Nesweg grotendeels gefinancierd met een subsidie vanuit TenneT kV380, de hoogspanningslijn Eemshaven-Vierverlaten.

Edwin Broekman
Gebiedsregisseur gemeente Eemsdelta

foto’s: Linda Scheltens

Dorpsagenda