Vele handen maken licht werk

De eerste groep vrijwilligers is afgelopen vrijdag begonnen met het snoeien in het Spieksterbos. Na ontvangst in de bibliotheek werd er rond 9.00 uur begonnen met de werkzaamheden in het bos. Hier kregen we nog verder uitleg van dhr. Kuipers en dhr. Schepel van Natuurmonumenten, wat handig was om te beginnen. Het is echt geen overbodige luxe dat er gesnoeid moet worden. Wij werden ook nog blij verrast door de werkzaamheden van onze oudste vrijwilliger dhr. H. Uilhoorn. Hoe oud moet je zijn om te helpen? Iedereen ging enthousiast aan de slag. Zoals reeds aangegeven door de medewerkers van Natuurmonumenten, kun je dit niet een hele dag doen. Na de koffiepauze gingen we met nieuwe energie weer aan de slag. Rond het tijdstip van 11.30 uur was het voor de meesten van ons wel mooi geweest. Klokslag 12.00 uur konden we aanschuiven voor een broodje. Na afloop was de conclusie dat we een leuke, gezellige morgen hebben gehad.

Hoe nu verder?
Het doel is om voor 1 april het pad van de kleine Dijkstraat richting Nesweg en Ubbenasingel richting het oosten aangepakt gaan worden. De meeste vrijwilligers van afgelopen vrijdag hebben aangegeven dat men beschikbaar is om verder te helpen. Om toch alles afgerond te hebben voor 1 april, zijn er nog wel een paar extra handen nodig. U kunt zich hierbij aanmelden op het volgende mailadres: astoppels1953@hotmail.com Bij de aanmelding kunt u aangeven wanneer u beschikbaar bent. Wij weten nu dus ook dat een periode van ongeveer drie uur werken voldoende is. Rekening houdend met de veiligheid, is het advies om te werken met een groepje van minimaal 4 personen. U kunt dus ieder dagdeel aangeven wanneer u tijd heeft. Daarna wordt bekeken wie ook beschikbaar is op dat moment. Men kan dan aan de slag gaan.

foto’s: Linda Scheltens en José Hofstee

‘Groen Spijk’/Natuurmonumenten

Arnold Stoppels

Dorpsagenda