Pelgrimswandeling in en rondom Bierum

Pelgrimswandeling Bierum zondag 8 mei

Op zondagmiddag 8 mei wordt er om 14.00 uur een pelgrimswandeling georganiseerd in en rondom Bierum. Start- en finishlocatie is de Hereweg in Bierum. Tijdens de wandeling bezoeken we de prachtig gerestaureerde kerk van Bierum. De rondwandeling wordt georganiseerd door de Stichting Pelgrimeren in Groningen (SPiG) en duurt ongeveer 3 uur en heeft een afstand van ca. 9 km. We genieten onderweg van de rivier de Eems en de projecten die zijn ondernomen om de Eems schoner te krijgen. De kosten bedragen € 3,- p.p. waarvan € 1,- bestemd is voor de kerk. Online aanmelden op www.spig.nl is noodzakelijk. De Stichting organiseert al 8 jaar pelgrimswandelingen op de zondagmiddag in de hele provincie Groningen.

Pelgrimeren is veel meer dan wandelen alleen. Onder leiding van meerdere gidsen krijgt u ook een inkijkje in de cultuurhistorie van het landschap, de natuur en de te bezoeken kerk. Pelgrimeren is al een eeuwenoud verschijnsel en de Stichting Pelgrimeren in Groningen heeft een eigentijdse vorm ontwikkeld met ook diverse werkvormen voor bezinning en spiritualiteit.

Op de website www.spig.nl staan verder 143 rondwandelingen van 8 km, 64 rondwandelingen van 21 km en 8 meerdaagse arrangementen van 49 etappes van ca. 21 km per dag. De totale lengte bedraagt meer dan 3000 km in Groningen. Alle wandelingen kunnen gratis gedownload worden inclusief de bijlagen over cultuurhistorie, bezinning en spiritualiteit.

Peter Dijkstra
voorzitter SPiG

Dorpsagenda