Kraamkamer Spijksterriet

Als het weer en het werk het toelaten lopen we dagelijks een rondje rond Spijk. Vandaag werd tijdens deze wandeling onze aandacht getrokken door een hoop geplons in het Spijksterriet. Ik dacht nog even dat het een eend was die van zich wilde laten horen. Bij het benaderen van de plek waar al dat geplons vandaan kwam bleek al snel dat het om paaiende vissen ging. Voor het gemak ga ik er maar vanuit dat het karpers zijn want heel veel verstand van dit soort vissen heb ik niet. Ik viste in het verleden alleen maar op paling, geep en platvis. Mocht het onverhoopt toch een andere soort zijn dan bij voorbaat mijn excuses. Het waren er niet een of twee maar enkele tientallen. In het warme ondiepe water kletsten ze heftig met de staarten tegen elkaar aan. Mooi om te zien en goed om te weten dat er hier zoveel vis in het Spijksterriet zit. Nu maar hopen dat er hier in de toekomst in de gracht ook weer eens een vis te zien valt.

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda