Wagen in de gracht

Ik zou net een kop koffie pakken toen ik een enorme knal hoorde. Tot mijn schrik zag ik dat er een auto in de gracht lag. In bijna dertig jaar was dit de tweede keer dat een auto het ruime sop had verkozen boven het doorrijden op het wegdek. Ook nu kwam de bestuurder gelukkig met de schrik vrij en wist zelf aan wal te springen. Terwijl de inwoners aan ‘t Loug en met name de Spaarbankweg door de enorme laag ijzel op het wegdek met goed fatsoen hun huis niet konden verlaten zag ik in mijn ooghoek dat de strooiauto’s het maar druk hadden met het ijsvrij maken van de Achteromweg. Bovendien was het maar goed dat we de niet aanwezige dreghaak niet nodig hadden om de bestuurder uit het water te halen!

Door de hulp van vele Spijksters kon de bus weer snel op de wielen worden gezet en worden afgevoerd. Fabian wist overigens in alle hectiek de kiwi van de bestuurder in veiligheid te brengen.

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda