Dispensers met hondenpoepzakjes geplaatst

Al jaren klaagt men over overlast van hondenpoep. Op het trottoir, op veldjes waar kinderen spelen, zelfs soms bij mensen op het erf of in de tuin. Wij vonden het dan ook tijd worden om hier iets op te bedenken.  Middels het dorpsbudget, bewonersinitiatieven en Postcode Loterij Buurtfonds hebben wij voldoende geld binnengekregen om dispensers aan te schaffen. Na maandenlang voorbereiden hebben wij dit weekend de dispensers geplaatst. Zelfs zijn hier op enkele plaatsen vuilnisbakken aan toegevoegd.

U zult vast denken, als hier nou ook maar gebruik van gemaakt wordt! Tijdens het plaatsen vandaag hebben wij deze opmerking dan ook meerdere keren gehoord. Toch zijn wij van mening dat we problemen zoals de hondenpoepoverlast alleen maar kunnen oplossen als iedereen (de hondenbezitters) zich ervan bewust is, en zijn/haar steentje bijdraagt.

Nu vanaf 2021 de hondenbezitter geen hondenbelasting meer hoeft te betalen en op diverse plaatsen de hondenpoepzakjes gratis aangeboden worden, is nog alleen de vraag aan u als hondenbezitter: Doet u ook het kakje in een zakje? Zo houden we samen Spijk schoon!

Mocht u op een bepaalde plaats nog een dispenser missen, dan kunt u contact met ons opnemen.

Hinnie Hofman & Monique Kats

Foto’s Linda Scheltens

Dorpsagenda