MFC update november 2020

MFC update november 2020.  Belangrijke data!

Tot 19 november dicht
Er zijn nieuwe richtlijnen van het RIVM. We zijn twee weken dicht. Er zijn echter uitzonderingen. Zo gaat prikken voor de griepprik, in overleg met de huisarts, wel door. Activiteiten voor kinderen tot en met 17 jaar mogen gewoon plaatsvinden en voor uitvaarten zonder horeca wordt een uitzondering gemaakt, tot 30 personen. Tot slot zullen ook de gemeenteraadsverkiezingen in het verhuisde MFC plaatsvinden, in de voormalige basisschool Fiepko Coolman dus.

Na 19 november | Fiepko Coolman
Je hebt het al kunnen lezen in de Bouwkrant die we pas huis-aan-huis verspreid hebben. Tijdens de verbouwing van de zalen en de kerk, verhuizen we tijdelijk naar de voormalige basisschool Fiepko Coolman (mevr. Evers Dijkhuizenlaan 55). Alle activiteiten die na 19 november georganiseerd worden, verhuizen dus naar de Fiepko Coolman. Alle huidige gebruikers zijn daar natuurlijk welkom. alleen Certe heeft aangegeven dat zij deze locatie tijdelijk sluiten voor het bloedprikken, ze houden ivm Corona minder locaties open. Wanneer het MFC weer opengaat in de Fiepko Coolman, gelden vooralsnog de ‘oude’ coronamaatregelen weer. Ook staat de koffie dan gewoon weer klaar!

Werkgroep | Styling en Inrichting
Het MFC-bestuur heeft op aanraden van de stylingcommissie gekozen voor Buss Ontwerp & Inrichting uit Aduard. Zij gaan een ontwerp maken voor het interieur en dus de binnenkant van het MFC. Het bedrijf heeft veel ervaring in dit soort projecten en ook een complete (én reële) offerte uitgebracht. Zo hebben ze ook de ontwerpen van andere (Groninger) dorpshuizen gemaakt, bijvoorbeeld: Dorpshuis Bierum: Baaiermerstee, MFA Grootegast en MFC Schoonebeek. Het adviestraject beslaat drie fasen: 1. schets ontwerp, 2. voorlopig ontwerp en 3. definitief ontwerp. We hebben er alle vertrouwen in dat Buss zal aansluiten bij de wensen en uitdagingen van ons MFC en bovendien een ontwerp neerlegt dat binnen het budget past. De werkgroep heeft volledig vertrouwen in Buss als bedrijf om mee samen te werken. We houden jullie op de hoogte!

Klussers opgelet!
Ben jij handig, heb je een beetje tijd over op maandagochtend en heb je wel zin om samen met wat andere Handige Harries en Harriettes de handen uit de mouwen te steken? Meld je op maandagochtend bij de deur of bel even met Jan den Boer: 06 1016 6042. Dan krijg je natuurlijk eerst een kopje koffie en pas daarna een passend klusje. Momenteel zijn we de vloer van de kerkzaal aan het verwijderen. Dat is nog een hele klus, want ook onder de vloer komen we heel wat stenen tegen, help je mee? Hopelijk tot ziens!

Helaas, de inloopavond ging niet door…
Hoewel de inloopavond niet doorging, gaan we proberen om jullie bij de verbouw en de keuzes te betrekken via Facebook en Spijk.net, we kijken of we wat filmpjes kunnen maken… Dus houd onze Facebookpagina in de gaten en reageer vooral op onze berichten als je feedback hebt of een ander goed idee! Oja, heb je de bouwkrant niet gehad? Bekijk ‘m hier nog even: Bouwkrant

Groeten het MFC-bestuur:
Jan den Boer (voorzitter)
Johnny Sikkema (penningmeester)
Henk Stinissen (notulist)
Klaas Kooistra (secretaris)
Mathilde Lievers (stylingcommissie)
Piet Wiersema (bouwcommissie)
Ab Reitsma (styling en communicatie)
Kim van Zwol (communicatie)

Heb je vragen, opmerkingen, ideeën etc., dan kun je ons altijd mailen: info@mfcspijk.nl

Dorpsagenda