Dorpsbelangen nieuws november 2019

Presentatie dorpsvisie “Kiek op Spiek”
12 november wordt de dorpsvisie van Spijk gepresenteerd! Benieuwd wat de Spijksters van ons dorp vinden? Welke punten besproken zijn, en waar we als Spijksters graag mee aan de slag willen? Kom en doe mee! Aanstaande dinsdag, inloop 19.30 uur, start 20.00 uur. Locatie: MFC Spijk.

Hulp gezocht!
In november zal Sinterklaas weer ons dorp bezoeken. Een club enthousiaste mensen hebben voor dit jaar weer een leuk sinterklaasfeest klaar liggen. Zoals u wellicht gewend bent krijgt u rond deze tijd ook weer het sinterklaaszakje in de bus. Hierin kunt u een vrijwillige bijdrage stoppen. Deze wordt eind november ook weer bij u opgehaald. Voor het bezorgen en ophalen van de sinterklaaszakje zoeken wij nog hulp. Heeft u tijd om uw straat te voorzien van sinterklaaszakjes om vervolgens deze later ook weer op te halen, meldt u dan aan bij één van de bestuursleden.

Kerstpubquiz
Vrijdag 20 december organiseren wij weer in samenwerking met het MFC een Pubquiz. Het thema voor deze keer is natuurlijk KERST. U kunt dus kerstvragen verwachten. Verder zullen er uiteraard andere onderwerpen aan de orde komen. Voor elk wat wils. Laat u voor de rest verrassen. Bent u alleen of met onvoldoende personen, dan bent ook u van harte welkom! Deze keer reserveren wij namelijk ook een tafel (of meer) speciaal voor diegenen die wel graag mee willen doen, maar geen team bij elkaar krijgt. Geef je hiervoor gewoon op! Wie weet wat voor een superteam(s) dat gaat(gaan) worden.

Locatie: MFC, Nesweg 1
Inloop: 19.30 Start: 20.00
Per team max. 4 deelnemers. Entree € 5,- per team. Alleen opgeven mag ook! Graag zelfs!
Opgave bij: Jannie Pijper, Tweehuizerweg 5 Spijk
janniepijper@hotmail.com

Veilig Verkeer Spijk
18 november worden er 2 30 km matrixborden geplaatst. 6 december zullen deze weer verwijderd worden. Locatie: Hoofdweg zuid en Ubbenasingel.

Spijk ontmoet
De dames van “Spijk ontmoet” hebben aangegeven te stoppen met het organiseren van hun jaarlijkse activiteit. Wij danken hun voor hun jarenlange inzet! Mochten er andere Spijksters zijn die net als deze dames ook wel eens iets willen organiseren voor het dorp, dan horen wij het graag. Alle leuke enthousiaste ideeën zijn welkom!

Stankoverlast Kerkgracht / restauratie kerkgebouw
Het laatste nieuws van SOGK is dat zij voor de zomer de gracht gaan uitbaggeren. Tevens gaan ze dan ook beginnen met het restaureren van de kerk.

Jaarmarkt
De jaarmarkt zal in 2020 gehouden worden op 6 juni.

Bestuursleden
Zin om ons bestuur te komen verstreken? Neem gerust met één van ons contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Kitty Wiersema voorzitter
Monique Kats secretaris dorpsbelangenspijk@hotmail.nl
Jannie Pijper bestuurslid
Freddy Hoogland bestuurslid
Gea Reitsema bestuurslid
Cor Bouma bestuurslid

Dorpsagenda