Hondenspeelplaats in Spijk?

Beste dorpsbewoners,

Wij zijn Lukas en Sandra Drenth. We wonen sinds dit jaar in Spijk aan de Willem de Merodelaan en voelen ons hier al meer dan thuis. Naast ons huis ligt een groot stuk braakliggend terrein waar niets mee gebeurt. Nu kwamen wij op het idee om daar een hondenspeelplaats van te maken, omdat hier in Spijk en omgeving erg veel honden lopen. We zijn al met de gemeente rond de tafel geweest en zij hebben bevestigd dat er geen plannen liggen voor het braakliggende terrein. Er is onlangs een bodemonderzoek geweest en de grond is niet vervuild, dus het is mogelijk!

Een hondenspeelplaats is een groot omheind veld met opruimplicht met behulp van prullenbakken en poepzakjes (die als het goed is dan aanwezig zijn op het veld zelf)

Het idee van een hondenspeelplaats is:
– Gezelligheid!
– Een praatje op zijn tijd met buurtgenoten, met of zonder hond natuurlijk
– Eventuele workshops met koffie en thee
– Honden kunnen naar hartenlust spelen zonder dat ze weg kunnen lopen
– En nog veel meer

We kunnen kijken wat we in de toekomst er nog meer bij kunnen doen, bijvoorbeeld speeltoestellen, denk aan:
– Banden om doorheen te springen
– Zandbak (ook erg leuk)
– Wip wap
– Loopbrug
– En natuurlijk bankjes

Nu willen wij vragen wat jullie er als dorpsbewoners van vinden en/of er misschien mensen zijn die zich geroepen voelen om samen met ons mee te doen en te denken. Alle hulp en ideeën zijn welkom, alleen bij te weinig animo kan het helaas niet doorgaan. Om het plan sterker te maken bij de gemeente komen we, mits we hulp kunnen krijgen, bij de deur langs om handtekeningen in te zamelen.

Wij zijn te bereiken per telefoon en per mail:
Lukas: l.drenth34@gmail.com 06-10538601
Sandra: sandrawinsingh@live.nl 06-50829826

Groetjes en hopelijk snel tot horens/ziens

Lukas en Sandra Drenth

Dorpsagenda