Nationale Molendag 2019 en meer

1. 11 mei Nationale Molendag.
Ook het molenteam Ceres doet mee aan de Nationale Molendag. Het landelijk thema dit jaar is “Ontmoet de molenaar”. De molen is aanstaande zaterdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. U bent van harte welkom. De koffie staat klaar. Voor de kinderen en misschien ook wel een beetje voor de ouderen ligt er een boeiende vragenlijst over de molen “Ceres”. Het team is uiteraard behulpzaam met het invullen van de antwoorden. Deze vragenlijst is gemaakt onder verantwoordelijkheid van de “Vereniging de Hollandse Molen”. Voor degene die de meeste vragen goed weet op te lossen ligt een prijsje klaar.

2. Inzetdagen 1e halfjaar.
De molen is geopend op:
• 25 mei
Spijkster jaarmarkt. Naast alle gezelligheid op de jaarmarkt is vanzelfsprekend de molen de gehele dag geopend.
• 8 juni 2019
Groninger Molenweekend. Deze dag zijn nagenoeg alle Groninger molens voor publiek geopend.
• 22 juni
• 6 juli

3. Wat hebben we tot nu toe gedaan.
Op 16 maart is na controle op de goede werking en schoonmaak van de molen het seizoen weer gestart. De opvolgende openingsdagen is gedraaid en ook gemalen. Tussentijds is nog een keer een gezelschap van 55 personen geweest uit Zwolle. Zij kwamen met oud dorpsgenoot Bert Haaksma de molen en de kerk bekijken in Spijk. Verder was nog de jaarvergadering van het gilde voor vrijwillige molenaars in de provincie Groningen in het MFC te Spijk. Voorafgaand aan deze jaarvergadering konden de molenaars onze molen bezichtigen. 27 april op Koningsdag was de molen uiteraard opgetuigd in feesttooi en ’s middags open voor publiek.

4. Reservering en Facebook
Het is mogelijk om voor groepen een afspraak te maken buiten de openingstijden om.  Reservering:  tel.nr: 0596-592060 of mail:  thjpastoor@ziggo.nl.
We hebben ook een Facebookpagina: Molen Ceres Spijk

Namens het molenteam,
Thomas Pastoor