Brandweeroefening in molen Ceres

Donderdagavond 31 januari heeft de vrijwillige brandweer van Bierum een brandoefening gehouden in de molen Ceres. Het scenario was dat er een beginnende brand op de 1’ste verdieping was ontstaan. Daardoor kon de molenaar, die op de stelling stond, niet meer naar beneden. Verder lag op de luizolder (4’de verdieping ) 1 gewonde persoon. Nadat de bevelvoerder was geïnformeerd zijn de mannen aan de slag gegaan met hun reddingsacties. Het was voor de brandweer een speciale oefening vanwege de nauwe trapdoorgang. Nadat de brand was geblust en de personen waren gered, is de gehele actie nog geëvalueerd door de brandweerlieden en het molenteam. We hebben afgesproken dit in de toekomst nog eens te gaan herhalen.

Johnny Sikkema

*foto’s Linda Scheltens

Dorpsagenda