CBS De Borgstee gaat wandelen voor water

Woensdag 28 maart gaat Wandelen voor Water weer van start: de leukste wandelactie van het jaar! Met deze sportieve actie kunnen kinderen zélf iets betekenen voor hun leeftijdsgenoten in Afrika. Dit jaar zal de opbrengst gaan naar het bouwen van waterputten op Sri Lanka

Voor ons is het heel normaal; een toilet thuis en op school en genoeg schoon water om te drinken, douchen, spelen, koken en je handen te wassen. Helaas is dit niet overal zo vanzelfsprekend; nog steeds hebben wereldwijd nog 2,4 miljard mensen geen toegang tot een schoon toilet en hebben 1,8 miljard mensen geen toegang tot schoon, veilig water. Dit geldt ook voor veel kinderen in Kenia, Oeganda en Tanzania. Zij moeten vaak uren lopen om water te halen. Hierdoor kunnen ze minder vaak naar school en missen ze belangrijke lessen. En dat niet alleen! Wereldwijd sterven er nog elke dag 2.000 kinderen als gevolg van vervuild water en het gebrek aan een toilet.

De leerlingen van groep 7 en 8 van de Borgstee doen ook mee aan deze actie. Vorige week woensdag hebben alle leerlingen een voorlichting gehad en hierbij de tas ontvangen waar ze 28 maart mee gaan lopen. De leerlingen moeten met 4 gevulde 1,5 liter flessen water lopen.

meer info: wandelen voor water

J. de Graaf

Dorpsagenda