Oude foto’s vanuit Michigan

Vanuit Grand Rapids, Michigan (USA) heeft Maynard Flikkema ons een aantal schitterende oude foto’s gestuurd. In januari 1948 emigreerde Maynard met zijn ouders, Willem Flikkema en Anke Flikkema-Haaksma en broer Eltjen naar de Verenigde Staten. Het gezin vertrok met de Nieuw Amsterdam en de klompen die hij toen droeg op boot heeft hij nog steeds. In 1968 kwam hij voor het eerst weer terug in Spijk en logeerde 10 dagen bij zijn opa Eltjen Haaksma op de Hoge Akkers.

De eerste foto betreft een foto die ter gelegenheid van hun afscheid is gemaakt in 1948. Van de Haaksma familie op deze foto zijn alleen Willem Flikkema en Anke Haaksma geëmigreerd naar Grand Rapids, Michigan. Later gevolgd door Luit Haaksma en Sien Haaksma. De rest is in Nederland gebleven. Job Haaksma en Annie Flikkema, rechtsboven op de foto, hebben jaren een bakkerij gehad op ‘t Loug 21.

Op de tweede foto staat Job Hoogaker. Job verkocht in 1968 petroleum in Spijk.

Op de derde foto staan Jan Flikkema en Hendrik Bos, beide Spieksters.

Op de vierde foto staat vrouw van Dijken. Zij was in 1968 de zogenaamde stoetvrouw.

Op de laatste foto staan Rembert en Bouwkje Keizer. Remmert is jarenlang de molenaar geweest van de Ceres.

Dorpsagenda