Toiletgebouw Ceres officieel geopend

Vandaag zaterdag 10 juni is het nieuwe toiletgebouw en de nieuwe pantry van de molen Ceres in Spijk officieel in gebruik genomen. Voor deze gelegenheid waren een aantal direct betrokkenen naar Spijk afgereisd. Namens de afdeling onderhoud van Het Groninger Landschap overhandigde Douwe van der Zee een bloemetje en kreeg Ebo Blokzijl een “scheitmand” uit handen van van Miranda Wiering uitgereikt. Van de zes molens, die in beheer zijn bij Het Groninger Landschap, was dit de eerste die voorzien is van een moderne toiletunit. De rest van de molens zullen in de toekomst ook worden voorzien van een dergelijke unit. Ook waren Anne Wieringa (molenadvies) en Aannemingsbedrijf Noteboom bij de overhandiging aanwezig. Beide mannen gaven aan dat het een prettig samenwerk was met het team vrijwilligers van de Ceres. Na het officieel gedeelte werd het geheel afgesloten met een lekker stukje gebak en een bak koffie.

Voor de liefhebbers …. De molen is vanmiddag open en de koffie staat klaar.

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda