Oldtimers bie kroug

Vanmiddag trokken een groot aantal oldtimers heel veel bekijks in ‘t Loug. Iets later dan gepland kwamen ze soms in groten getale via de Spaarbankweg de wierde opgereden waardoor er zelfs een heuse file ontstond. Ik heb werkelijk geen idee hoeveel het uiteindelijk geweest zijn, maar het waren er veel. Wat me wel opviel dat er allerlei merken te bewonderen waren maar een Peu heb ik niet gezien. Nu kan dit makkelijk aangezien mijn interesse totaal niet uitgaat naar auto’s.

De KGB was aanwezig met wel twee heel bijzondere agentes! Hun auto was uitgerust met pamfletten op de zijkant van comrade Vladimir. Toen er een Trabant met kratjes bier op het dak passeerde sprongen de deelnemers (in lederhosen) spontaan uit hun auto om in vol ornaat te poseren voor de auto. Na het zien van het kratje köstritzer schwarzbier heb ik zelf ook maar een paar flesjes köstritzer uit de kelder gepakt. Lekker met zulk mooi weer. Aan het einde van de show toonde Jan Doeke wel bijzonder veel interesse in een volledig elektrische auto. Janny reageerde hierop door te melden dat ie er wel een krantenwijk bij kon gaan nemen :-). Dus als iemand nog een wijkje voor hem weet!


Foto’s: Jan D. Pijper en Jan G. Hazeveld

Jan G. Hazeveld