Open dag brandweer Bierum

Zaterdag 15 oktober opent de brandweer in Bierum de deuren van haar nieuwe kazerne. Iedereen is welkom van 10:00 uur tot 15:00 uur. Jong en oud kunnen op feestelijke wijze kennis maken met het lokale korps en de nieuwe kazerne bewonderen. Enthousiastelingen uit Bierum en Spijk kunnen gelijk hun interesse tonen om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij brandweer Bierum. Want ook voor deze post zijn wij op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers.

Officiële opening
Burgemeester Gerard Beukema van de gemeente Delfzijl en brandweercommandant Siske Klaassens openen vrijdag 14 oktober officieel de nieuwe kazerne. Dit gebeurt in bijzijn van de (oud) blusploegleden. De blusploeg neemt hiermee ook formeel afscheid van de oude kazerne aan de Luingaweg. Die voldeed niet meer aan de huidige Arbo-eisen.

Landelijke uitstraling
De nieuwe kazerne heeft een landelijk uitstraling en is een aanwinst voor het dorpsgezicht van Bierum. Architectenbureau Jongsma | Dijkhuis uit Delfzijl heeft de kazerne ontworpen. Aannemer Kooi uit Appingedam was verantwoordelijk voor de bouw.

Dit is overigens de laatste kazerne in de provincie Groningen die onder regie van de gemeente is gebouwd.

Ans Heiminge

Dorpsagenda