Niels Wiersema 3e op de Open Luxemburgse Kampioenschappen

Afgelopen weekend was de laatste wedstrijd van het seizoen voor Niels Wiersema. Dit waren de Open Luxemburgse Kampioenschappen. Op deze wedstrijd konden diverse zwemmers nog hun limiet halen voor de Olympische Spelen in Rio. Er waren zwemmers uit 22 landen. Niels zwom zaterdag de 400 vrije slag met een mooie tijd van 4.18.41. Dit is een verbetering van bijna 3 seconde. Ook de 50m vlinderslag ging goed en hij verbeterde zijn tijd daarmee met 0.5 sec. naar 28.78. Op zondag stond de 100m vlinderslag op het programma en de 1500m vrije slag. Op de 100m vlinderslag liep het niet helemaal lekker en wist hij zijn tijd niet te verbeteren. De 1500m vrije slag ging daarentegen bijzonder goed. Hij verbeterde zijn tijd met 24 seconde en zwom een mooie tijd van 17.05.51. Hiermee werd hij 3e op deze wedstrijd. Een mooie afsluiting van dit zwemseizoen.

Kitty Wiersema

Dorpsagenda