Zeer geslaagde Koningsdag!!!

Na vele maanden van voorbereiding was het dan afgelopen zaterdag de eerste Koningsdag! Een dag waarop het bestuur met veel plezier terug kijkt. We hopen dat u dat ook doet!

Om klokslag 10.00 uur werd de dag met het Wilhelmus geopend door muziekvereniging CBS. De vlag werd gehesen door ex-voorzitter S. v.d. Zee en tijdelijk voorzitter E. v.d. Woude. Vervolgens konden de kinderen hun droomvoertuigen showen aan de inwoners van Spijk. Wat was er weer veel werk gedaan op de versierde fietsen. We hebben prachtige droomvoertuigen voorbij zien komen.

Na de optocht werden de kinderen en de belangstellenden welkom geheten op het sportpark. Alle kinderen kregen eerst wat drinken en lekkers. Daarna konden de kinderen spelletjes doen, zoals spiegeltekenen, op de luchtkussen springen, vissen vangen, enz. Er deden maar liefst ongeveer 80 kinderen aan mee.

Kinderen vanaf 8 jaar konden vanaf half 12 ook lasergamen. Hier was enorm veel belangstelling voor. In totaal gaven zich maar liefst 95 mensen op!

Om 12.00 uur konden alle deelnemers genieten van een drankje met een broodje hamburger of knakworst. Dit alles was klaargemaakt door een aantal dames van “vrouwen van nu”, waarvoor dank!

Na het eten stonden er een aantal prachtige voertuigen klaar waar de kinderen (en volwassenen) een ritje mee konden maken. Helaas waren er een aantal afzeggingen, waardoor er minder droomvoertuigen aanwezig waren dan gepland. Dit mocht de pret echter niet drukken.

Vanaf 14.00 uur kon men ook deelnemen aan de puzzeltocht. Ook dit was een groot succes. Er deden maar liefst 30 groepen met in totaal  160 deelnemers aan mee! De deelnemers moesten, d.m.v. vlaggetjes,  een route volgen. Ze moesten 15 foto`s vinden. Deze foto`s moesten ze in de goede volgorde zetten. Onderweg moesten er ook nog opdrachten worden uitgevoerd. De eerste prijs werd gewonnen door team “de beren”, de tweede prijs door familie P. Pijper en de derde prijs ging naar team “landgenoten”. Rond de klok van half zes was iedereen weer terug en werd er gezellig, onder het genot van een drankje en een hapje (aangeboden door de Oranjevereniging) nagezeten.

Tijdens en na afloop van de dag hebben we veel positieve reacties gekregen, waarvoor dank!

We hopen ook volgend jaar weer een mooi programma voor u in elkaar te zetten.

Oranjevereniging Spijk