Prachtige clubdag

Eindelijk was het dan zover, in huize R werden al weken de nachten afgeteld!
Ver voor vertrek waren het trainingspak en de voetbalschoenen al aangetrokken, werden tranen vergoten om de scheenbeschermers die zoek waren, en zorgvuldig de FC Groningen voetbalsokken uit de kast gevist.

De hoosbuien die vrijdag menig voetballiefhebber somber stemde, waren zaterdag nergens te zien, zelfs de lucht klaarde op en het blauw werd af en toe zichtbaar.
Het groen van het veld stak scherp af tegen de felgekleurde sport outfitjes die de kinderen droegen op de clubdag van onze eigen vv Poolster.

’s Morgens vroeg waren de vele vrijwilligers al in touw om de vele spelletjes klaar te zetten, en ontstond er even paniek omdat de stroom uitviel. Gelukkig was dat later opgelost, en kon het toch van start gaan!

Op het veld stond een grote panna kooi, konden de kids op het doel “met de grote mensen keepers” schieten, sjoelen, voetballen in een luchtbel, ranja “melken” en allerlei andere spelletjes/ oefeningen doen. De kinderen en hun begeleiders straalden een en al plezier uit!

Zo mooi als het weer overdag was, zo beroerd zag het eruit voor het avondprogramma.
Goed voorbereid stonden er echter partytenten en prachtige parasols klaar zodat het parkeerterrein kon worden omgetoverd tot een intieme feestlocatie.

Professioneel met security en polsbandjes, want natuurlijk worden er eisen gesteld aan zo’n feest, we staan er vaak niet bij stil wat e.e.a. aan voorbereiding kost…

Na het officiële gedeelte, waarin Jan Brontsema tot erelid werd benoemd, en een aantal ereleden in het zonnetje werden gezet kon het feest helemaal losbarsten.

De band Transaction speelde en DJ Julian draaide in de pauzes de dansvloer vol. Jong en oud sprongen en dansten er lustig op los. Toen het Poolsterlied werd gedraaid werd de saamhorigheid pas echt zichtbaar, toen iedereen meezong alsof het volkslied van Nederland werd gespeeld tijdens een wereldkampioenschap. De sfeer was gemoedelijk en vrolijk. Geweldig, wat een avond!
Ik denk dat het 80 jarige bestaan van onze voetbalvereniging goed is gevierd en iedereen terug kan kijken op een prachtige dag.

Bedankt allemaal voor dit mooie dorpsfeest, op naar de volgende 80 jaar!

Dorpsagenda