Weer Pinksteren, maar dan anders

Precies een jaar geleden hadden we groot feest. De Poolster vlag wapperde fier in de havenstad Delfzijl tijdens de Pinksterfeesten. Het waren geweldige dagen. Ook het weer was beter. We waren gepromoveerd naar de derde klasse.

Nu een jaar later spelen we een wedstrijd in Groningen. Er staat voor ons niets meer op het spel. Natuurlijk zijn de aller-trouwste supporters  aanwezig. Een schril contrast met vorig jaar.  Maar dit is wel waar we het voor gedaan hebben. Promoveren naar de derde klasse en zorgen dat we hier in blijven. Deze missie is gelukt, ook al brandde de spreekwoordelijke nachtkaars van vorige week vanmiddag volledig op. Stonden we een aantal weken geleden nog op een verdienstelijke zesde stek, na vandaag is dit waarschijnlijk de tiende geworden. Ik zeg waarschijnlijk omdat de app op m’n mobieltje niet helemaal betrouwbaar is. De eindstand klopte om half vijf  in ieder geval niet.

Ik ga er van uit dat Middelstum en Opende gedegradeerd zijn. LEO kon zich vanmiddag op het nippertje veilig stellen. VVK moet nog spelen om lijfsbehoud. Groen Geel is de terechte kampioen, Lycurgus, onze tegenstander van vanmiddag, Marum en RWF gaan spelen om een plek in de 2e klasse.  We hebben dus net zoveel als de Heracliden, deze ploeg verzuimde vanmiddag de vervangende periode veilig te stellen, en Eems Boys. We ontmoeten elkaar volgend jaar weer!

Een felicitatie is op z’n plaats. Dankzij een geweldige eerste reeks wisten we ons al snel veilig te spelen. Vaak zit het venijn in de staart. Voor ons niet dit seizoen, we lieten het een beetje lopen, op zich niet erg. We waren dit seizoen in de gelegenheid om dingen uit te proberen. Ik hoor van iedereen dat het tweede seizoen in een nieuwe klasse zwaarder wordt. Het zal, ik heb er veel vertrouwen in. Zoals ik vorige week al noemde; het wordt een geweldige klasse, met in ieder geval Appingedam en wie weet de Fivel en de Pelikanen, mocht deze ploeg de nacompetitie behaald hebben. We lezen het maandag wel.

Over de wedstrijd valt niet zoveel te vermelden. Het was een terechte nederlaag. Lycurgus was verreweg de betere ploeg. Poolster deed er alles aan. We konden nog wel elf man binnen de lijnen krijgen deze middag, en deze elf streden voor wat ze waard waren. Vincent, Dennis Smit, Joep, Richard Hofstee en  Menno keken vanaf de kant toe. Danny, Gert, Niels  en Maykel  stonden in de basis. De stemming was opperbest, we wisten de stadjers ongeveer twintig minuten van het scoren af te houden. Poolster had daarvoor al wel een beste kans gehad. We gingen aan de thee met een 2-0 achterstand.

Na de rust bleef DvD in de kleedkamer. Richard was zijn vervanger. Ook Joep en Menno kwamen later nog binnen de lijnen. Joep voor de laatste keer. Bedankt Joep!!

Lycurgus weet nog twee keer te scoren. Wij hadden de pech dat we paal en lat raakten en dat Bakker een 100% kans mistte. We hadden dus moeten scoren. Maakt niet uit. We hebben onze sportieve plicht gedaan.

Op naar volgend seizoen. De voorbereidingen zijn al begonnen.  Op 01-06 spelen we mee op het SES-toernooi  in Delfzijl. Place to be voor de Groningse voetbalfans. Hier wordt het afgelopen seizoen nog even besproken en de laatste transfers geregeld. In het weekend van 17-08 zitten we op trainingskamp in Gasselte. De eerste oefenwedstrijden zijn al weer gepland.

Onze leider Pieter Smit neemt afscheid. Hij blijft actief als wedstrijdsecretaris binnen de vereniging. Pieter bedankt! Verder bedank ik het eerste elftal en de staf voor het geweldige seizoen. Tot snel!

 

Dorpsagenda