Spitsenduo op dreef

Het moest een keer gaan kloppen. Vandaag gebeurde het. Bakker en van Dijk scoorden ieder twee keer , Johan de Groot maakte de andere treffer. De meest opvallende speler was Johan Dijkman, De centraal spelende A-aspirant werd na 75 minuten na een goede partij gewisseld.

Het was een belangrijke pot deze middag. Zuidhorn stond voor deze partij vlak onder de Spijksters. Voor beide partijen was de aansluiting bij de middenmoot van levensbelang.

Poolster wordt op dit moment geplaagd door ziekte en blessures. Op de bank zaten Eric Sietsema, Jan van Dam en Richard Hofstee. De laatste had de hele week met griep op bed gelegen. Johan Dijkman nam zijn plaats in. Dit deed de jonge Spijkster niet onverdienstelijk, hij sleurde en trok samen met de andere tien en speelde een voortreffelijke wedstrijd.

De eerste helft ging gelijk op. Poolster kreeg de beste kansen. Zuidhorn wist alleen van afstand wat plaagstootjes af te vuren. Ronnie Bakker produceerde drie doelpogingen. De eerste werd uitstekend gepareerd door de keeper, de derde trof doel. Vinnie gaf een uitstekende voorzet, twee verdedigers gingen er onderdoor, Ronnie legde al zijn frustratie in het loeiharde schot. Poolster kwam zo in de eerste helft op een 0-1 voorsprong.

Na de rust wilde Zuidhorn orde op zaken stellen. Toch was het Poolster die scoorde. Uit een corner wist Johan de Groot middels een uitstekende kopbal de Spijksters op een 0-2 voorsprong te zetten. Zuidhorn zette alles op alles en werd beloond met een strafschop. Menno kreeg ongelukkigerwijs de bal tegen de arm. 1-2. De spanning keerde terug.

Zuidhorn zette alles op de aanval maar speelde hierdoor Poolster aardig in de kaart.

Het aanvalsduo Bakker en van Dijk kreeg alle ruimte. De heren waren niet zelfzuchtig en lieten elkaar scoren. Bij de stand van 2-5 werd DvD gewisseld voor Jan van Dam, de jonge speler mocht z’n debuut maken in het vlaggenschip.

De drie punten gingen mee naar Spijk. Verdiend door een uitstekend collectief.