Wat het er toe doet …..

Het schaamrood staat echt op mijn kaken als ik een voicemail beluister en hoor dat een verslaggever van het Dagblad vh Noorden verhaal komt halen over het uitdelen van bekeuringen aan de Alberdaweg. De verslaggever vraagt in zijn bericht of ik hem terug wil bellen. Ik twijfel, maar bij de tweede poging van de verslaggever bel ik hem toch maar terug. Hij blijft in zijn gesprek volharden in hoor en wederhoor en wil graag weten wie er allemaal last van hebben. Ik kon hem alleen maar melden dat ik de waarschuwing namens Wiebe had geplaatst. Niet meer, niet minder.

Het rood op mijn kaken verkleurd langzaam weer naar wintergrijs en verbaas me over het feit dat we ons in Spijk drukker maken om:

  • een weggelopen hond in Delfzijl
  • een versperde uitrit of het keren erop
  • wat geplaatste kanttekeningen bij de feestweek 2012

dan om zaken die er echt toe doen. Zaken die ons niet alleen in de portemonnee raken.

De zoektocht naar een hond … en dan nota bene nog niet eens een hond uit ons eigen dorp! Niet te geloven hoeveel aandacht die hond heeft weten te trekken. We werden zelfs, zonder dat we dat wilden, lid van de speurneusclub van deze hond. Een amberalert krijgt minder aandacht in de media (social media)!

Wat er wel toe doet is dat uw huis tientallen procenten minder waard is geworden de afgelopen dagen! Nee …. niet alleen die van mij maar ook die van u!! Uw oude dag voorziening is wellicht in twee weken tijd in rook opgegaan. Het is nog maar de vraag of je, je huis ooit nog verkocht krijgt. Zware economische tijden en geen nieuwe bedrijven die zich in Groningen willen vestigen. Groningen is tot besmet gebied verklaard. Wat zou u zelf doen als u elders woonde en een baan kreeg aangeboden in onze omgeving? Precies …. zo denkt iedereen er nu over. Dus het is een illusie om te denken dat de angst voor deze aardschokken in Nederland over zal waaien en u uw fijne oude dagvoorziening alsnog kunt gaan verzilveren.

Een reden te meer, zoals Piet jan al eerder memoreerde, om je als dorp eens actief met de discussie te gaan bemoeien. Ben benieuwd naar het dagblad van morgen.

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda