Vakantie 2012, eentje om nooit te vergeten…

De dag begon met de geur van vers opgeschonken koffie. De kinderen lagen nog wat te soezen in hun eigen tentje, en na de koffie werd het tijd voor het halen van het brood. Meestal door één van de B’s, nadat de bestelling nog eens was geoefend; “deux pain, et cinq croissants”. Het brood smaakte beter in de Franse zon, op de Franse charme camping. Na het ontbijt, werd de vakantieoutfit aangetrokken; de zwembroek. Hele toneelstukken werden er op en rond het speelveld opgevoerd; politieagenten op zoek naar boeven, die vervolgens hun tijd op water en brood mochten uitzitten in de in elkaar geknutselde cel.
In de rivier werd een wildwaterbaan gemaakt, en dammen verhoogd om zwembaar water te creëren…

Wij lagen heerlijk in onze stoel te genieten van het schouwspel, intussen een beetje lezen, kletsen of what’s appen.
De zon brandde op mijn gezicht, de krekels tjirpten en het geluid van het ruisende water van de rivier maakte het vakantiegevoel compleet.
Frankrijk, het land van du pain, du vin en du boursin! 14 uren rijden van Spijk bevonden we ons in een droomlandschap. Precies zoals alle tijdschriften doen vermoeden, is het! Groene bergen, idyllische chateaux, mooie pleintjes, schitterende huizen en een leven vol vin en pain.

Het bospaadje aan de rivier naast onze plek was omzoomd door vlinderstruiken, rozemarijn,  teunisbloemen en boshyacinten.                                                   Bloemen waarvoor wij ons uiterste best doen, ze te laten groeien en bloeien, stonden daar gewoon in het wild!

Tijdens een familiefeest ervoeren we hoe het is om buiten aan een lange gedekte tafel plaats te mogen nemen, met het adembenemende uitzicht op een groene vallei. We aten van ’s morgens tot het begin van de avond. Niets kwamen we tekort, salades, brood, vlees, kaas, taart en natuurlijk alles begeleid door champagne, wijn, een zelfgestookt brouwsel en vooral goed gezelschap! Wie zegt dat Fransen chauvinistisch zijn? We hebben een paar gebrekkige woorden Frans gewisseld, tot iemand bedacht dat Engels en Duits spreken wellicht makkelijker was.

Het campingleven bestond uit het groeten van de overburen, bij de afwas het weer doornemen en samen even wat drinken of eten. Geen animatie, geen zwembad.
Voor mij was de nachtelijke wandeling naar het toiletgebouw al een feestje, verlicht door vuurvliegjes en de geur van kamperfoelie in mijn neus!
De dag eindigde steevast met wijn, bier, stokbrood en kaas, beschenen door de kaarsjes op tafel en de heldere maan.

Weer thuis, geniet ik van ons eigen uitzicht over het tarwe, richting de dijk. Ook hier bloeien de zonnebloemen, de korenbloemen, klaver en klaprozen. Het huis oogt groter dan ooit en de douche heeft nog nooit zo weldadig gevoeld.

 

Heeft u ook een vakantieverhaal, dat u met ons en de bezoekers van Spijk.net wilt delen, stuur dan uw verhaal met een begeleidende foto  in via het contactformulier, en wij kijken of we uw verhaal kunnen plaatsen!

Een gedachte over “Vakantie 2012, eentje om nooit te vergeten…

  • 7 augustus 2012 om 22:06
    Permalink

    Weer thuis gekomen geniet ik van het prachtige weer hier in ons mooie kikkerland. Tussen de weldadige stortbuien door zie ik dat het gras nodig geknipt dient te worden. De korte broek is inmiddels omgeruild voor een lange en de blote bast gaat verscholen achter een vest. Het maakt bij mij een abrupt einde aan het zomergevoel. Maarrrrrr …. gelukkig hebben we de foto’s nog!

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda