playbackshow

De playbackshow is altijd één van de leukste onderdelen van de feestweek van Spijk. Deze keer waren er 7 deelnemende groepjes en 2individuele deelnemers.
De jury heeft in de beoordeling gelet op passende kleding, timing van de mimiek, beweging en presentatie.
De prijs voor het mooiste geheel ging naar de Smurfen met ‘Alle hens aan dek’, die een geweldige live-video-presentatie gaven. In de boot, uit de boot, bijna ten ondergaand in het water, snel weer de boot reparerend, het was een genot om naar ze te kijken. Ze hadden een enorm goede timing en hadden veel werk aan de presentatie gedaan. Ze waren vrolijk, vlot en enthousiast!
1e plaats Loes Klevering met ‘waku-waku’ van Shakira.
Een jong meidje met veel flair, die zich heel vrij op het podium bewoog. Alsof ze Shakira zelf was. Ze had prachtige kleding en al buikdansend bracht ze zelfs de presentator in vervoering.
2e plaats Marit Dreise en Elvira Stoppels als Nicky Minaj en Katy Perry met ‘Super teenage dream’.
Met hun roze hoedjes en hun roze broeken waren ze helemaal op elkaar afgestemd. Ze dansten perfect synchroon, de mimiek was naadloos, ze bewogen zich vrij over het
podium, maakten contact met het publiek en toen ze de hoeden afgooiden, gingen ze helemaal los. De jury zag dat ze veel geoefend hadden.
3e plaats voor Rick Slagter als Michel Telor met ‘Ai se eu te pego’.
In vlotte spijkerbroek met blokjesblouse stond Rick eerst een beetje onwennig op het podium, maar hij herstelde zich al gauw, vooral toen de meiden op de eerste rij uit hun dak gingen. De mimiek was perfect. De jury was onder de indruk omdat het een Spaans liedje is.
De andere deelnemers waren:
Nienke Dijkema, Marit Knook en Marjet Poort met ‘Kusjesdag’ van K3. De meisjes zagen er prachtig uit met hun regenboogjurjes, twee staartjes in het haar en de mooi gekleurde lipjes. Ze deelden wel 100 kusjes uit naar het publiek.
Roy Ytsma en Jordy van Dijk, die als Gebroeders Ko met ‘Tringeling’ stonden al ‘stuiterend’ op het podium. Het leek wel alsof ze op veren stonden te springen. Ze waren vrolijk gekleed, T-shirts op elkaar afgestemd en hadden vooral lol met elkaar.
Rick, Melanie, Suzanne en Pervin als Monsif met ‘Ze hoort bij mij’. Ze hadden vlotte kleding aan en zaten ‘in’ het liedje. Rik keek steeds achterom naar de meiden; hij kon zijn ogen er niet van af houden leek het wel. Ze hadden flink geoefend op de pasjes en de zwarte nagellak was met deskundigheid op de nagels aangebracht.
Anneke Pestman als Kelly Clarkson met Stronger gaf een geweldige presentatie met dans en beweging weg. Ze had ‘stoere’ kleding aan en was helemaal ‘in de huid’ van Kelly Clarkson gekropen. Ze liet zich niet uit het veld slaan toen er een klein ongelukje gebeurde. Al met al: een dame met pit.
En dan natuurlijk de act van Meatloaf door John en Ingrid. De jongere ouderen waren weer helemaal terug in de tijd, toen Meatloaf door de boxen knalde. Wat is dat toch een lekker nummer. De kleding was perfect gekozen en John en Ingrid lieten ons een prachtig stukjeacteerwerk zien!

Beste aanwezigen, als jullie ook zo genoten hebben, laat de act van Meatloaf je dan uitdagen om volgend jaar ook mee te doen.
Dorpsbelangen wil alle deelnemers nogmaals hartelijk bedanken voor hun inzet om de Playbackshow tot een succes te maken!

Gepke van der Leest, namens Stichting Dorpsbelangen Spijk
gepke.van.der.leest@home.nl

Dorpsagenda