Elfstedentocht woensdag 30 mei

In alle vroegte om 6 uur ‘s ochtends begint de ploeg van dorpsbelangen en een grote groep vrijwilligers aan de opbouw van de onderdelen voor de elfstedentocht. Rob Mulder van RTV noord is erbij om live verslag te doen en uiteindelijk zelf een nat pak te halen met het onderdeel firljeppen. ’s Middags om 2 uur zijn de kinderen t/m 12 jaar aan de beurt, ze worden verdeeld in 2 groepen. Bijna alle onderdelen komen aan de beurt en de kinderen rennen zich rot van stempelpost naar stempelpost. Uiteindelijk zijn er 4 prijswinnaars te weten Migèl, Loes, Marco en Daan, die blij verrast nog een kus kreeg van de elfsteden miss Moial Kloosterhof uit Winsum.

’s Avonds waren de volwassenen aan de beurt. Burgemeester Emme Groot opende het spektakel. 26 Teams begonnen aan de strijd. Vrijwel iedere deelnemer behaalde in ieder geval een nat pak. Hilarisch om te zien hoe iedereen zich rot rende en de verschillende onderdelen beklom, door de tunnels kroop nog even een spijkertje wegtikte en in de sneeuwbui ’t Loug over ging via de hanenbalk of de hangbrug a la Bartlehiem. Het onderdeel firljeppen werd uit het parcours gehaald na een ongeluk met een deelnemer. Ook ging het even mis met de klimwand aan het begin van het parcours toen er te veel volwassenen bovenop zaten. J.P. viel in ’t Loug en raakte geblesseerd. Bij de finish kreeg iedere deelnemer een Beerenburg aangeboden door de elfsteden miss. Uiteindelijk een spannende finale, waarin de voetbalteams uit Hoogezand de prijzen in de wacht sleepten. Al met al een zeer geslaagde dag dankzij de enthousiaste kinderen, teams, vele vrijwilligers, sponsoren en toeschouwers.

Linda Scheltens (tekst/foto’s)

7 thoughts on “Elfstedentocht woensdag 30 mei

 • 31 mei 2012 om 13:38
  Permalink

  Met mij is alles oke behalve wat spierpijn, de jongste zoon van Boneschansker heeft zijn arm gebroken, dat is heel wat minder. Die lag
  helemaal onderaan. beterschap gewenst.

 • 31 mei 2012 om 13:52
  Permalink

  Ik wens iedere geblesseerde deelnemer beterschap, en vooral J P want die heeft heel veel spieren rond zijn middel dus dat geeft dan ook heel veel pijn.
  Ook wil ik de organisatie een dikke pluim geven het was top.

  • 31 mei 2012 om 16:33
   Permalink

   Dat zijn allemaal speciale spieren bos, ik zal je dat morgenavond wel even uitleggen. En idd de organisatie een dikke pluim.

 • 31 mei 2012 om 20:53
  Permalink

  Mijn dochter en ik vonden het geweldig. Ivanna heeft heel wat rondjes meer afgelegd dan haar moeder..hihi!

 • 1 juni 2012 om 16:17
  Permalink

  Het was een gezellige middag met een leuke sfeer.

  Jammer van mijn ongeluk (tijdens het poolstokspringen aan het klinkerkoppen gegaan).
  Op een hoofdwondje en wat spierpijn na weer helemaal fit.

  Volgend jaar doe ik zeker weer mee!
  Credits voor de organisatie en de EHBO.

 • 2 juni 2012 om 13:12
  Permalink

  De elfstedentocht in het ‘t Loug was een geweldige happening voor jong en oud.
  Mijn complimenten voor de organistie van het spektakel.
  De paar geblesseerden wens ik een voorspoedig herstel. De spieren van JP hebben rondom zijn middel het moeilijk gehad maar zijn zangkunsten zijn van een hoog gehalte. Ga zo door JP

 • 2 juni 2012 om 18:10
  Permalink

  respect voor de mensen die hebben meegedaan .. knappe prestatie om in zo’n tempo het parcours te doorlopen/zwemmen. ben wel benieuwd wat voor speciale spieren dat dan zijn JP! Voor mijn gevoel zitten die speciale spieren op meerdere plekken .. kan dat kloppen?

Reacties zijn gesloten.