Poolster doet weer goede zaken

Vanmiddag staat de uitwedstrijd tegen de Pelikanen op het programma. Beide ploegen doen het momenteel goed en hebben vooral in het begin van de competitie de nodige punten laten liggen. Bij winst gaat de Pelikanen ons voorbij op de ranglijst. Bovendien hebben de Damsters nog een wedstrijd minder gespeeld. In Spijk was dit een heerlijke wedstrijd. Vooral door het goede keepen van de Damster goalie bleven de ploegen op een 0-0 steken.

Poolster deed vorige week goede zaken door met 3-2 van Godlinze te winnen. Door het gelijke spel van GEO is er zelfs nog een kansje op de tweede periode. De wedstrijd van vanmiddag heeft hier geen invloed op. Vandaag begint de derde periode. Voor beide ploegen dus een belangrijke pot.

Poolster begint goed aan de derby. Er wordt fel gespeeld en we hebben in deze fase van de wedstrijd een veldoverwicht. Hierdoor ontstaan ook de nodige kansen voor Dennis en Ronny. Bij laatst genoemde stuit de bal iets te ver van de voet zodat de uitstekende Rody Bos redding kan brengen. Wel komt Poolster op een verdiende voorsprong. Uit een vrije trap weet DvD de 0-1 binnen te schieten. Poolster drukt door en dezelfde DvD heeft de uitgelezen kans om Poolster een grotere voorsprong te bezorgen. Hij stuit tot twee keer toe op Bos.De Pelikanen heeft niet voor niets de minste doelpunten tegen.

Na deze gemiste kansen kantelt de wedstrijd enigszins. De Pelikanen is meer en meer op de helft van Polster te vinden. Poolster gooit alle fysiek in de strijd. Dit levert Johan en Dennis Smit al snel een gele kaart op. Extra zuur voor Dennis, hij heeft nog een schorsing openstaan en zal nu de eerste twee wedstrijden moeten toekijken. Met een nipte voorsprong voor de gasten zoeken beide teams de kleedkamer op.

Na de rust is het de Pelikanen dat op jacht gaat om de gelijkmaker binnen te schieten. Toch is de beste kans voor de Spijksters. Ronny weet maar liefst in dezelfde aanval twee keer de paal te raken. Eerst met het hoofd en dan tikt hij de terugkomende bal met links nog een keer tegen het aluminium. De rest van de tweede helft speelt zich voornamelijk af op de helft van Poolster. Laatste man Jeroen staat echter als een huis en weet veel ballen weg te werken. Ook Marcel weet door middel van een aantal perfecte reddingen de kleine voorsprong te behouden. Eltje en ik kijken elkaar aan, de scheids mag van ons wel affluiten, maar tijd is het nog lang niet.

Dan de perfecte aanval. Dennis Smit speelt de bal naar DvD. Deze gaat er op rechts vandoor. Johan en Ronny trekken de verdedigers met zich mee. DvD trekt de bal terug op de zestien waar Richard niet nadenkt en de bal zuiver inschiet. De bevrijdende 0-2.

Poolster weet dan verder gemakkelijk het hoofd boven water te houden. De niet geheel fitte Vincent wordt gebracht voor de moe gestreden Gert. Ook DvD wordt naar de kant gehaald, Niels is zijn vervanger. Vincent en zelfs Richard worden nog getrakteerd op een gele prent.

Poolster verlaat na het laatste fluitsignaal als terechte winnaar het veld. De Pelikanen had optisch de tweede helft wel een licht overwicht maar kon absoluut geen vuist maken tegen dit collectief strijdend Poolster.

Op twee weken na vier jaar geleden vertrok ook een opgetogen Spijkster menigte het Burg. Welleman Sportpark. Deze dag zou de geschiedenis ingaan als een van de zwartste dagen die ons dorp ooit heeft beleefd.