Spektakel op Oldencate

Het was weer eens tijd voor drie punten. Poolster doet het op zich niet slecht de laatste weken maar het grossiert in gelijke spelen en dit brengt je niet veel verder. Het probleem was dat de koploper VVS vanmiddag op bezoek kwam. Een tegenstander die ons in principe wel ligt maar ze zullen wel niet voor niets de koppositie innemen in deze klasse.

Scheidsrechter Silvester was de arbiter van vanmiddag. Hij wist zich de wedstrijd van vorig jaar tegen Mussel nog goed te herinneren, vooral de vrije trap van 55 meter. Toen floot hij een puike pot. Vanmiddag had hij het, vooral door de hectiek in het veld, een stuk moeilijker.

Daar komt bij dat Poolster de laatste weken niet de beste formatie op de mat kan brengen. Een blessuregolf teistert onze club. Een aantal spelers wordt geplaagd door hardnekkige blessures, en diegene die in het veld staan zijn ook niet helemaal okselfris. Zo gebeurde het dat Vincent in de warming-up nog afviel en Pieter Smit en Jur Smit weer moesten puzzelen.

VVS begon zoals van een koploper verwacht wordt. Poolster speelde vooral op de eigen helft en had het eerste kwartier niets in te brengen. Te veel onder de indruk misschien. Niet dat VVS echte kansen wist te creëren, ze moesten het vooral hebben van schoten uit de tweede lijn.

In de 18e minuut waren de Spijksters voor het eerst te vinden in de zestien van de tegenstander. Poolster pakte de draad wat op, wat na een half uur resulteerde in een treffer van Johan de Groot. Een van links ingebrachte bal wist hij bij de tweede paal in te schieten. Een hele opluchting. VVS ging nadrukkelijker op de aanval spelen. Ze gaven daardoor vooral op links meer ruimte weg en hadden geen rekening gehouden met DvD. Twee keer op identieke wijze wist Dennis gebruik te maken van de gegeven ruimte en bediende  Ronny Bakker. 3-0. De frustratie liep hoog op bij de tegenstander.

In de bestuurskamer heerste een opgeluchte stemming. Toch was de wedstrijd nog lang niet gespeeld.

VVS had het nog niet opgegeven en ging vol in de aanval. Voor Poolster viel de 1-3 te vroeg. De wedstrijd duurde nog lang en VVS geloofde in haar kansen. Uit een tegenaanval scoorde Johan met het hoofd. De niet altijd geloofwaardige grens vlagde. De bal zou tijdens de voorzet over de achterlijn zijn geweest. Ooggetuigen verklaarden later dat dit absoluut niet het geval geweest was. Gelukkig maakt DvD met een geweldige lob de 4-1. Gespeeld denk je dan. Maar uit de aansluitende aanval weet VVS de 4-2 op het scorebord te brengen. De wedstrijd raakt in een climax, het kan alle kanten op. VVS zet aan, Poolster trapt alleen nog weg en krijgt de ene aanval na de andere om de oren. De Spijksters moeten de aansluitingstreffer zien te voorkomen anders wordt het nog een moeilijke middag. Als we de kop er maar bij houden.

Een kwartier voor tijd komt VVS op 4-3. Oldencate houdt de adem in. Een 3-0 voorsprong weggeven gaat toch niet gebeuren. DvD schiet nog een bal tegen de paal, maar de grensrechter geeft weer een achterbal aan. Dit keert zich later nog tegen hem.

De geblesseerde Richard Dijkman werd gewisseld voor Vincent. Hiermee nam Jur Smit een risico, maar dit pakte gelukkig goed uit. Booly verliet het veld voor Tim. Het was alle zeilen bijzetten. De koploper zette alles op alles.

Kees kreeg een loeiharde bal op de handen en identiek aan de tegentreffer van vorige week kon de tegenstander de bal intikken. 4-4. Het leed was geschied. We liepen weer achter de feiten aan. Donkere wolken pakten zich samen boven Oldencate. Ongeloof op de gezichten van de supporters. Toch niet weer!

De wedstrijd ligt nu volledig open. Bakker heeft nog een dot van een kans. Beide ploegen gaan vol voor de winst. De tijd zit er op. Maar tegenwoordig is het de gewoonte dat er minimaal tien minuten extra tijd bijgetrokken wordt. We hebben hier nog geen vierde man met het standaard bordje drie minuten. Vaak hebben we pech gehad in deze fase. Deze keer dus niet. Erik Rentema krijgt uit een corner de bal weer terug. De bedoeling is een voorzet, maar de bal krult op een miraculeuze wijze in de verre bovenhoek. 5-4. Poolster wint deze belangrijke wedstrijd. Het was weer spektakel op sportpark Oldencate!

Dorpsagenda