De jeugd groeit uit zijn voegen

De jeugd groeit uit zijn voegen, dus word de J09-1 gesplitst. Alle kinderen geboren in 2012 en 2013 komen samen in een nieuw te vormen team de J08-1.

4 jongens en 3 meiden verschenen afgelopen zaterdag op het sportpark. De zon scheen heerlijk! Goed vertoeven zo op  sportpark Oldencate. Onder het genot van een vers bakje koffie, genoten ouders, opa’s en oma’s en voetballiefhebbers van dit kleine grut. De tegenstanders waren met 8 spelers gekomen. Dus mochten alle kids de wei in. Er werd gespeeld op het mooie kunstgras. Persoonlijk vind ik dat wel jammer, omdat het toch wel aandoenlijk is als de kleintjes op zoek gaan naar de bloemetjes in het gras. Nee, hier is geen tijd voor, we gaan vol aan de bak. De tegenstander heeft er zin in! En al snel staan we op een kluitje lekker tegen de bal aan te schoppen. Hup, helaas ze zijn ons te snel af en de doelpunten schieten ons om de oren. Maar de meiden en de jongens blijven verdedigen en proberen. Ze moeten duidelijk nog even wennen. Gelukkig is daar het fluitsignaal! Rust, ranja en een peptalk. De peptalk en de ranja werpen hun vruchten af in de tweede helft. Ze staan breed en vinden hun weg naar het doel. Het wordt beloond met toch 1 doelpunt. Wat zijn ze blij. Het vertrouwen groeit! Het lukt. Ze blijven knokken maar helaas blijft het bij deze. Helaas verloren maar geen idee met hoeveel, maar wel 1 keer gescoord. Nadat beide teams de welbekende penalty’s hebben genomen sluiten de kids de ochtend af met douchen en een heerlijke stroopwafel, en keert iedereen huiswaarts of blijft nog even bij de kabouters kijken. Om 11.15 mogen deze kinderen van 4 tot 6 jaar elke zaterdag de fijne kneepjes van het voetbal leren. Wat een plezier om naar te kijken al dat jonge grut zo op een zonnige zaterdag in Spiek.

Demelza Stielstra

*foto’s Monique Kats

Dorpsagenda