10 jaar Stichting Decemberactie Kinderlach

Alweer 10 jaar stichting decemberactie Kinderlach.
Bij zo’n jubileum is het altijd leuk om even terug te blikken. 10 jaar geleden heeft Mariël deze stichting opgericht. Na het overlijden van haar dochter Esmée, wilde Mariël graag wat doen voor andere kinderen. Esmée hield heel erg van Sinterklaas en op deze manier was het heel erg mooi om haar te eren. Samen met zeven vriendinnen heeft ze de schouders er onder gezet. Het eerste tot en met het vierde jaar konden we terecht bij de voedselbank in Delfzijl noord. Nadat deze werd afgebroken, moesten we opzoek naar een andere locatie. Deze werd gevonden in een leegstaand winkelpand in de Vennenflat. Vervolgens Solwerd, Fiepko Coolman in Spijk en het oude ABN AMRO pand in Delfzijl. Zo hebben we al vele plekken gezien.

In het begin werd er een combinatie van tweedehands speelgoed en nieuw speelgoed gebruikt. Helaas was veel tweedehands speelgoed niet bruikbaar vanwege extreme gebruikerssporen of incompleet zijn. Daarom is er een paar jaar geleden voor gekozen om alleen nieuw speelgoed te gebruiken. In de loop der jaren hebben we een heel mooi en betrouwbaar netwerk van sponsoren kunnen opbouwen. Mede door deze sponsoren is onze actie elk jaar weer succesvol.

Jaarlijks kunnen jullie ons ook horen bij Havenstad FM en schenken de kranten ook altijd even aandacht aan onze actie. Bij meerdere winkels mogen we jaarlijks onze donatieboxen neerzetten, zodat iedereen cadeautjes kan inleveren. Ook dit jaar weer staan ze bij HUBO/marskramer in Loppersum, Expert Delzijl, Kindcentrum ’t Maar in Spijk en u kunt cadeautjes inleveren bij marskramer Appingedam Dankzij deze aandacht hebben we een mooie naamsbekendheid kunnen opbouwen en ons verhaal kunnen vertellen. In de loop der jaren hebben we veel kennis opgedaan en hebben we alles professioneler kunnen oppakken. We hebben een Facebook pagina voor alle informatie en via de mail bereiken mensen ons ook vaak.

Vanaf het begin hebben we een mooie samenwerking ontwikkeld met voedselbank Eemsdelta. Elk jaar zijn we welkom om bij de voedselbank te zitten, zodat ouders zich bij ons kunnen inschrijven. Gemiddeld hebben we rond de 120 kinderen die wij een mooi Sinterklaasfeest in eigen huis kunnen geven met cadeautjes en lekkers. Dit jaar zitten we zelfs al op 139 kinderen.

Na 10 jaar vonden we dat ons logo wel even een opfrisbeurt kon gebruiken. We hebben contact gezocht met Berlinda Huizinga van aplusb reclame. Zij heeft voor ons geheel vrijwillig het logo schitterend geüpdatet. Hier zijn wij heel erg blij mee.

Ook geven we de gezinnen een tas met sinterklaas gerelateerde lekkers mee, die we verzamelen bij de supermarkten. Dit jaar staan we op 24 November van 17:00 tot 21:00 uur bij de AH Appingedam, en op 25 November bij Plus vandaag in spijk van 10:00 tot 16:00 uur.

Trisha Berends

Dorpsagenda