Een feestje tijdens de Kinderboekenweek 2023

Een feestje in de bibliotheken in de gemeente Eemsdelta tijdens de Kinderboekenweek
Tijdens de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober 2023) organiseren de bibliotheken in Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Spijk en Middelstum een feestje voor kinderen. Daarnaast is er een gratis theatervoorstelling ‘Treuzelkont’ door theater Pannenkoek in Bibliotheek Appingedam. Deze Kinderboekenweek vieren we ‘thuis’, in alle vormen, en met alle verschillen en gelijkenissen. Het thema is ‘Bij mij thuis’. Wat maakt een huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. Kinderboeken laten kinderen kennismaken met de wereld om zich heen. Kom je bij ons langs?

Activiteiten
Om de Kinderboekenweek te vieren, gaan we voorlezen, samen dansen en knutselen. Je mag ook een speciaal hapje uit Indonesië komen proeven, Putu Ayu. Geef je je op voor de activiteit van jouw keuze op onze website? www.biblionetgroningen.nl

Woensdag 4 oktober 15:00-16:00 uur bibliotheek Appingedam. Activiteit: Feestje
Donderdag 5 oktober 15:00-16:00 uur bibliotheek Appingedam. Activiteit: Voorstelling
Vrijdag 6 oktober 15:00-16:00 uur bibliotheek Loppersum. Activiteit: Feestje
Maandag 9 oktober 15:00-16:00 uur bibliotheek spijk. Activiteit: Feestje
Dinsdag 10 oktober 15:30-16:30 uur bibliotheek Middelstum. Activiteit: Feestje
Woensdag 11 oktober 15:00-16:00 uur bibliotheek Delfzijl. Activiteit: Feestje

Griffels en Penselen
De Griffels en Penselen worden jaarlijks uitgereikt door de vakjury en vormen de belangrijkste prijzen voor het Nederlandse kinderboek. De Griffels worden toegekend aan de beste en mooist geschreven kinderboeken en de Penselen aan de mooist geïllustreerde kinderboeken. De Zilveren Griffels en Penselen zijn inmiddels bekend. De winnaars van de Gouden Griffel en Penseel worden op vrijdag 29 september bekendgemaakt.

Prentenboek van de Kinderboekenweek
Het prentenboek van de Kinderboekenweek is Mijn huis is jouw huis van Yvonne Jagtenberg. In het huis van Pats komen er steeds meer bewoners bij. En het huis wordt alsmaar groter gemaakt, tot er op een dag iemand op de stoep staat te schreeuwen dat het zo écht niet verder kan …

Meer inspiratie
Boekentips voor kinderen zijn te vinden op biblionetgroningen.nl/kinderboekenweek. Ook staan hier alle activiteiten die de Groningse bibliotheken organiseren tijdens de Kinderboekenweek. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek.

Corine Bossink

Dorpsagenda