Programma en info Spijksterdag

Beste dorpsgenoten,

Kom naar de Spijksterdag/Gastendag op zaterdag 10 juni 2023! Deze dag is zowel voor inwoners als oud-inwoners van Spijk.
Locatie : in en rondom het Spiekhoes
Tijd: vanaf 9:30 uur

Tussen 9:30 en 10:00 uur ontvangst in het Spiekhoes onder het genot van een kopje koffie/thee, de opening en tijd om bij te praten. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door Job oet Spiek.

Na de lunch start het middagprogramma om ca. 13:30 uur.

Er zijn vier wandelroutes uitgezet met als thema “Spijkster Middenstand vroeger en nu”. Deze routes zijn ook te volgen met een Amerikaanse schoolbus met een aantal haltes gelegen door het hele dorp.

In de werkplaats van Jaap Stuve is een foto-expositie en in het Spiekhoes worden oude films over Spijk vertoond.

De kinderen kunnen zich laten schminken, er zijn optredens van een goochelaar en een ballonartiest en er is een springkussen.

Tussen 16:00 en 18:00 uur zal Theo Uil zijn muzikale medewerking verlenen.

Het Spiekhoes is de hele dag en avond open. Dus je kunt altijd even iets drinken of bijpraten.

Vanaf 20:00 uur nodigt het Spiekhoes je uit voor een feestavond. Het dorpshuis is al een tijdje in gebruik en dat verdient een feest. Jan Henk de Groot is uitgenodigd voor de muzikale opening en daarna zal Duo Flex zorgen voor het feest. De entree is gratis, alleen de drankjes zijn voor eigen rekening.

Je kunt deze dag op verschillende manieren meebeleven:

  • Je geeft je op voor het hele dagprogramma (incl. koffie/thee bij ontvangst, lunch, enkele consumpties en hapjes). Kosten € 30,- p.p.
  • Je wilt graag gebruik maken van de Chinese Rijsttafel tussen 18.30 en 19.30 uur. Kosten € 18,50 p.p.

We vragen je hiervoor aan te melden door een mail te sturen naar spijksterdag@gmail.com en de kosten over te maken op bankrekeningnummer NL52 RABO 0374 5010 84 t.n.v. Stichting Dorpsbelangen Spijk o.v.v. Spijksterdag.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Klaas Kooistra, tel. 06-51473596.

Natuurlijk kun je ook gewoon binnenlopen wanneer je zin hebt!

Commissie Spijksterdag/Gastendag

*
Borden en palen voor Spijksterdag/Gastendag
Zaterdag 10 juni 2023 vindt de Spijksterdag/Gastendag plaats. Er zijn vier wandelroutes uitgezet met als thema “Spijkster Middenstand vroeger en nu”. Het is de bedoeling dat het bord dat bij uw woning hoort in de tuin gezet of opgehangen wordt. Wilt u deze alvast opzoeken? Het kan zijn dat u geen bord thuis heeft, dan krijgt u een bord. Donderdag 1 juni komen de commissieleden bij u langs om palen en eventueel borden te bezorgen. Mocht u hulp nodig zijn bij het plaatsen dan overleggen we dat op 1 juni.

Dorpsagenda