MFC update maart 2022

MFC update maart 2022

Bedankt voor het stemmen!
Heb jij gestemd op een nieuwe naam voor het MFC? Hartelijk bedankt! Wie de ‘exit-polls’ een beetje in de gaten heeft gehouden, weet wellicht al welke naam het geworden is. Toch houden we de nieuwe naam nog even geheim. Op een feestelijk moment onthullen we die dan. Dus… wordt vervolgd!

Vloer(en) droog! En Doorrrr…
Hopelijk weet iedereen inmiddels dat er niet alleen meer gesloopt, maar ook wordt gebouwd in het MFC. In de Kwelderzaal (de voormalige kerkzaal) is inmiddels een vloer met vloerverwarming gestort en deze is ook al een tijdje droog. We hebben nu door de gehele zaal een vlakke vloer, de vele op- en afstapjes zijn weg. De zaal kan dus voor allerlei bijeenkomsten worden gebruikt. Er kan ook op worden gedanst!

Toiletten bij de Kwelderzaal
Nu de vloer al een tijdje klaar is, wordt er hard gewerkt aan de toiletten bij de ingang van het kerkgebouw. De ruwbouw van de toiletgroepen is daar klaar en ook aan een invalidentoilet is gedacht! Binnenkort komt ook het staal. Het staal voor de trappen in Kwelderzaal en ook het staal voor het frame van de keuken. Aan de kant aan Hoofdweg-Zuid staat een nieuw informatiebord waarop je de plannen voor de keuken en de Kwelderzaal beter kunt bekijken.

Bouw en inrichting van rouwkamer: ‘t Riet
Allereerst willen we de Uitvaartvereniging van Spijk bedanken, want zij hebben de financiering voor de inrichting van de rouwkamer toegezegd. Voordat we echter aan de inrichting beginnen is er al veel gesloopt, zijn de muren geïsoleerd en wordt de vloer iets verhoogd. Ook komen er rolluiken, zodat het koel blijft. Natuurlijk is dit een ruimte waarvan we wensen dat we hier zo min mogelijk gebruik van moeten maken. Als het dan toch moet, is het dankzij de Uitvaartvereniging van Spijk dat je hier mooi, warm en persoonlijk afscheid kunt nemen van een dierbare.

Groeten van het MFC-bestuur
Jan den Boer (voorzitter & bouwcommissie)
Johnny Sikkema (penningmeester & activiteitencommissie)
Henk Stinissen (notulist & bouwcommissie)
Klaas Kooistra (secretaris & bouwcommissie)
Mathilde Lievers (stylingcommissie)
Piet Wiersema (bouwcommissie)
Ab Reitsma (styling en communicatie)
Kim van Zwol (communicatie)

Dorpsagenda