Mooi dorp in de provincie Groningen

Van Ton Keuning, een nazaat van Willem de Mérode, kreeg Dorpsbelangen Spijk begin van dit jaar het verzoek om alle wetenswaardigheden van Spijk te benoemen, voor opname in een folder van mooie dorpen in de provincie Groningen. Spijk was samen met Westeremden uitverkozen voor de gemeente Eemsdelta om onder de aandacht te worden gebracht. Verheugd met dit bericht werden er een kleine dertigtal punten opgesomd om te benoemen. Dit om overige toeristen te enthousiasmeren voor een bezoek aan Spijk. En toen werd het stil. Na maanden wachten en nog eens contact opgenomen te hebben met Keuning, bleek de komst van de folder nog niet zeker. Tot afgelopen woensdag een mail verscheen met als bijlage een folder waarin ook Spijk is opgenomen. Keuning geeft aan dat de tekstuele inhoud beperkt is gebleven, maar dit behoort bij hedendaagse inspiratie folders. De folders zijn verkrijgbaar bij de VVV. Ton Keuning maakt deel uit van de redactie van “Top van Groningen”

Met vriendelijke groet,
Nanco Nanninga

Dorpsagenda