Ezels gesignaleerd!

Ze is een bijzondere verschijning, lange wapperende blonde haren, een niet alledaagse kledingsmaak en al jaren mijn vriendin en steun en toeverlaat in goede en minder goede tijden. Al die jaren dat ik haar ken, heeft ze al iets met ezels. Als er ergens een ezel te zien was, raakte ze in extase en werd manlief steevast lief aangekeken met de vraag of hij eens na wilde denken over het creëren van een ezelverblijf.

Eerst moesten het mini ezels zijn, want die waren immers niet zo groot, tot ze Hansje en Elsje digitaal tegen het harige lijf liep. Ze hadden een klik en ze werden, tot grote vreugde van mijn vriendin, naar het buitenverblijf, achter op die mooie tuin, gebracht. Ze werden gekoesterd, gepamperd, gepoetst, gekamd, ontvlooid en behandeld, tot ze weer een zachte, mooie vacht kregen, het licht in de oogjes, en de energie terug in de benen kwam.

Hansje bleek Hans te zijn, maar ook dat was geen probleem en gaf hilariteit alom. Het moest zo zijn, dat ze naar het buitenverblijf daar achter op die tuin kwamen. Ze hupten rond en vraten van alles aan en uit. Er kwam een beetje meer leven, daar op die tuin. Kinderen kwamen vanuit het park eens kijken, wat zich daar allemaal afspeelde, en tijdens de wandelingen met Hans en Elsje ontstonden er spontane gesprekken met verbaasde voorbijgangers, gesprekken die anders wellicht niet waren ontstaan, omdat men elkaar voorbijliep.

Vroeger werden ze vaak gebruikt voor het werk op het land, vanwege hun grote kracht, trouw en doorzettingsvermogen. Cleopatra schijnt in ezelinnenmelk te hebben gebaad, vanwege de vermeende verjongende kracht ervan en ondanks dat ze vaak als domme beesten worden gezien, zijn ze toch wel intelligent en leergierig. Ze worden wel gebruikt bij coaching want ze voelen dingen aan, waardoor men een spiegel krijgt voorgehouden, en er meer inzicht komt.

Ze kregen de tijd om op te knappen, bij te komen, en hebben nu het punt bereikt, dat ze hun kracht en plezier nog meer over kunnen brengen op andere mensen/ kinderen. In het parkje is een plek voor ze gemaakt, waar ze kunnen grazen, en een stukje beleving kunnen brengen in ons dorp, zodat iedereen kan genieten van de puurheid en kracht van de ezels die hier niet voor niets zijn beland. Het feit dat daar maar zo een paar ezels lopen, geeft reuring en gespreksstof, daar waar het goed is om het eens over iets anders te hebben dan het weer of de economie.

Een gedachte over “Ezels gesignaleerd!

 • 26 oktober 2014 om 19:33
  Permalink

  wij wonen net tegenover het grasland,waar de ezeltjes lopen
  nu de schapen weg gehaald zijn,en er ezels voor in de plaats zijn gekomen,
  hebben wij als bewoners weer es iets anders om tegenaan te kijken.
  het is weer eens iets anders, en wat levendiger als je uit het raam kijkt.
  ,

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda