Bereikbaarheid Spijk zal per 1januari verslechteren

Per 1 januari volgend jaar komt de buslijn tussen Spijk/Holwierde en Delfzijl in de daluren te vervallen. Reizigers uit de noordelijke dorpen die Delfzijl als bestemming hebben, moeten eerst de bus nemen naar Appingedam om aldaar vervolgens over te stappen op de bus naar Delfzijl.

De Delfzijlster CDA-wethouder IJzebrand Rijzebol vindt deze maatregel ongewenst. Hij schuift binnenkort aan tafel bij vertegenwoordigers van het OV Bureau om alternatieven te bestuderen. Rijzebol noemt de inzet van servicebussen als een optie. Een dergelijk alternatief realiseren voor begin 2014 acht de wethouder niet haalbaar. Dat betekent dat Spijk/Holwierde vooralsnog hun busaansluiting op Delfzijl verliezen.

Bron: DvhN.nl

11 gedachten over “Bereikbaarheid Spijk zal per 1januari verslechteren

 • 3 oktober 2013 om 14:44
  Permalink

  Wat me opvalt is dat we ons in Spijk drukker maken om een busverbinding naar Delfzijl, het kappen van een paar zieke bomen en een inbraak in de supermarkt dan de waardedaling/schade van onze huizen door de gaswinning. Vreemde jongens die Spijksters!

  • 3 oktober 2013 om 15:53
   Permalink

   Volslagen met je eens Jan. Het lijkt wel of huizenbezitters niet willen begrijpen, dat ze een vermogensverlies lijden van tussen de Euro 50.000 en Euro 100.000. NAM mag zich gelukkig prijzen, dat de “gasbel zich in onze”provincie bevindt en niet in de Randstad.
   Laat overigens onverlet, dat het schrappen van de buslijn naar Delfzijl een schandalige afbraak van de voorzieningen is. Stel je eens voor dat je afhankelijk bent van het openbaar vervoer en je partner wordt opgenomen in het ziekenhuis.
   Piet-Jan Schalk

  • 10 oktober 2013 om 11:30
   Permalink

   Waardedaling en schade moeten we niet vergeten. Maar het kan ook te ver gaan. We gedragen ons nu allemaal als een stelletje mieperds die er een slaatje uit willen slaan. Van al die “aardbevingen” die zijn geweest heb ik nog geen enkele trilling gevoeld. Als je schade krijgt door de bevingen dan wordt dat bij mijn weten opgelost door de NAM. Als je het via de NAM laat repareren heb je zelfs garantie.

   Waardedaling van huizen zal er vast zijn. Maar is dat werkelijk alleen de schuld van de bevingen? Ik betwijfel het.

   • 10 oktober 2013 om 11:45
    Permalink

    Beste TTH,
    Wanneer je reageert op een artikel, is het de bedoeling dat je je naam
    bekend maakt. Zo is het makkelijk zwetsen vanuit je huurhuis.

    Overigens is het zo dat indien je huis is gerepareerd door de NAM, je dit aan een eventuele koper zal moeten melden. Misschien kan je je voorstellen dat dat een negatief effect heeft op je onderhandelingspositie.

    • 10 oktober 2013 om 12:14
     Permalink

     Beste Piet Jan,

     Ik heb geen huurhuis, ik heb ook een koopwoning. Deze heb ik gekocht in de periode dat de aardbevingen in de regio al speelde. Ik zie niet in da dat een negatief effect heeft op de onderhandelingspositie. Er wordt immers aangegeven dat het probleem is verholpen, en ook op een goede manier. Ik zou me er als aspirant koper niet druk om maken. Mensen die in deze regio kopen die zitten vaak ook al in deze regio, en zijn bekend met wat er speelt..

     Groet,
     Nanne

     • 10 oktober 2013 om 16:47
      Permalink

      Het is net als het gebruiken van botox. Ook een cosmetische reparatie maar het probleem los je er niet mee op. Vroeg of laat moet je echt weer naar de plastisch chirurg. De oorzaak kan helaas niet worden weggenomen. Ik vind je opmerking dat we allemaal mieperds zijn ontzettend misplaatst en bagatelliserend. Wat een ontzettende naïeve gedachte dat een potentiele koper zou denken dat na de reparatie er niets meer aan de hand is. Dream on Nanne dream on. Waarschijnlijk vind je de uitspraak van vandaag dat we een beving van 4.0 kunnen verwachten ook maar flauwe kul.

 • 4 oktober 2013 om 11:16
  Permalink

  Kijk het is natuurlijk geen gezicht die gekapte bomen, huizen die gerepareerd worden en net als een lapjes deken aanzien. Maar het is veel moeilijker te verteren dat je er niet meer kunt komen, want nu is het Spijk/Holwierden wat is het volgende dat weg gaat.In Delfzijlster gemeente raad zouden ze hier eens serieus naar moeten kijken liefst iets aan doen.Niets doen bevorderd de krimp, en hiermee bedoel ik dat je als student al niet veel meer keus hebt gezien het openbaar vervoer richting Groningen,als je nu het vervoer naar Delfzijl gaat beperken werk je alleen de leegloop in de dorpen in de hand.
  Niets is beter als een goede berijkbaarheid van dorpen en steden, immers niet iedereen heeft een rijbewijs met auto,en we hebben ook nog een catogorie mensen die het lichaamlijk niet meer kunnen. Dit alles in het achterhoofd dat men straks naar Scheemda of Groningen moet voor specialistisch hulp en het openbaar vervoer uitgehold is kan het toch voor rare momenten zorgen. Hopenlijk lezen de veranrwoordelijke mensen voor het openbaar vervoer mee, en krabben ze zich eens achter de oren en komen in actie, zodat we in de dorpen ook gebruik kunnen blijven maken van een goed openbaarvervoer netwerk.

  Ben Gloudemans

 • 8 oktober 2013 om 10:45
  Permalink

  Wat mij opvalt, betreffende het openbaar vervoer, dat het er bijna de schijn van heeft dat het busbedrijf het onrendabel zijn van de lijn zelf in de hand werkt. Ik ben nu twee keer binnen een week een zo goed als lege bananenbus tegen gekomen op een tijdstip dat wel buiten de spits ligt… Wat een verkwisting!

  • 8 oktober 2013 om 20:41
   Permalink

   Ik wil overigens ook nog wel iets zeggen over “het kappen van een paar zieke bomen”… Nog even los van het feit dat de waardedaling van huizen mijns inziens volstrekt los staat van een leefbare omgeving, weet ik uit eigen ervaring dat bomen over het algemeen rücksichtlos gekapt worden, omdat men denkt de baas te zijn in de natuur… Ik heb mee gemaakt dat een prachtige rij gezonde platanen afgebroken werden (niet eens gekapt) omdat een paar mensen last hadden van de blaadjes in de herfst… Resultaat: geen schaduw meer in de zomer en dus bloedheet in huis, en kletsnatte kelders in het najaar en winter… Bezint eer ge begint, zou ik zeggen…

 • 9 oktober 2013 om 05:36
  Permalink

  N.a.v. de berichten over de wijzigingen per 1-1-14 over lijn 61;
  uithuizen-delfzijl heb ik gesproken met mensen van het OV-buro in
  Assen: Mij is verteld dat het reizen tussen Uithuizen en Appdam
  ook in de daluren gewoon blijft bestaan. Dus m.a.w. reizen van Spijk
  naar App.dam blijft bestaan. Het gaat om de verbinding tussen App.dam
  en Delfzijl, die gaat vervallen in de daluren. Dus mensen, die naar
  Gron. moeten geen probleem. Men onderkende de tekortkomingen in de
  publicaties en zegde mij toe daar opnieuw aandacht aan te besteden in
  de pers.

 • 11 oktober 2013 om 08:05
  Permalink

  @jghaze

  Ik heb niet gezien hoe ze het repareren, maar ik mag er toch vanuit gaan dat het een constructieve oplossing is. Maar goed, daarvoor zal ik er vermoedelijk eerst zelf mee in aanraking moeten komen.

  Om misverstanden te voorkomen; mijn opmerking van “mieperds” was niet gericht aan spijksters, maar aan de maatschappij in het algemeen. En dan bedoel ik niet alleen de bevingen. En dat is nu wel alles in 1 hokje plaatsen, en het ligt veel genuanceerder maar zeg nou zelf, we zijn toch flink met zn allen aan het klagen. Ik zelf doe hier nu net zo hard aan mee.

  Ik zeg niet dat het flauwekul is dat we een beving van 4.0 kunnen verwachten, de kans is er altijd. Maar zolang het nog niet gebeurt is ben ik gewoon blij dat er (bij mijn weten) nog nergens slachtoffers zijn gevallen.

  Ik vind niet dat het hele probleem vergeten moet worden, maar zo nu en dan wat meer aandacht voor positieve en leuke dingen zou geen overbodige luxe zijn. Neem nou het verhaal van René Gardenier leuk en ontspannend om even te lezen

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda