Het werk van……………

Het werk van………….. is een nieuwe rubriek op deze site.
Eenmaal in de veertien dagen belicht spijk.net het werk van een Spijkster. Vandaag vertelt André Battjes over zijn werk.

André Battjes
Geboortedatum: 3 – 10 – 1974
Geboorteplaats: Finsterwolde
Adres: Ubbenasingel 32

Wat voor werk doe je?
Ik heb een onderhoudsbedrijf en werk voornamelijk voor particulieren.

Wanneer ben je met het onderhoudsbedrijf begonnen?
In 2006 heb ik mij als zelfstandig ondernemer ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Wat heb je voor werk gedaan voordat je je eigen bedrijf begon?
Ik heb als stuurman gevaren op de kustvaart. Later ben ik in de bouw werkzaam geweest. Een aantal jaren heb ik projecten gedaan voor de bekende zakenman Hennie van der Most. Met name Wunderland Kalkar was bijzonder.

Hoe ben je ertoe gekomen een eigen onderhoudsbedrijf te beginnen?
In mijn werk kon ik mijn creatieve ei niet meer kwijt. Werkzaamheden moesten volgens vaste regels worden uitgevoerd. Als ik een creatieve oplossing voor een probleem aandroeg, dan had men daar geen oren naar. Vandaar dat ik mijn eigen onderhoudsbedrijf ben begonnen.

Wat voor werkzaamheden doe je zoal?
Vaak gaat het in mijn werk om renovatiewerkzaamheden. In mijn werkplaats in Oosterwijtwerd, kan ik het werk goed voorbereiden. Ik maak daar bijvoorbeeld de kozijnen. Ik probeer zoveel mogelijk rekening te houden met het karakter van de panden.

Merk je bedrijfsmatig iets van de gevolgen van de aardgaswinning?
Mijn bedrijf krijgt veel aanvragen van huiseigenaren die te maken hebben met aardbevingsschade. Zo nu en dan schrik ik behoorlijk van de opgetreden schade. Scheuren in huizen repareer ik volgen de HAS-methode.

Hoe gaat het repareren van scheuren in zijn werk.
Haaks op de scheur slijp ik een aantal voegen 5 cm diep in. Daarna wordt de zaak uitgespoeld en krijgt het de tijd om goed te drogen. Vervolgens worden er in de uitgeslepen voegen roestvrijstalen spiraalankers geplaatst in een bed van epoxy. Als dit voldoende uitgehard is, wordt de voeg weer aangebracht.

Ik spreek veel mensen die scheuren in hun huis hebben, maar de schade nog niet bij de NAM hebben gemeld. Vaak omdat ze niet zeker weten of de schade het gevolg is van de aardbevingen. Of omdat ze niet weten hoe ze de melding moeten aanpakken. Wat kan je voor deze mensen betekenen.
Ik kan de schademelding verzorgen en verder voor de klant optreden als contactpersoon. De klant hoeft dan feitelijk zelf niets te doen.

Hoe verloopt na de melding de procedure?
Een schade-expert neemt de schade op, fotografeert de schade en stelt een rapport op. Als de schade wordt toegekend, maak ik een offerte en stuur die naar de expert. Na goedkeuring van de offerte voer ik de herstelwerkzaamheden uit. Ik maak de factuur en laat die door de klant tekenen voor akkoord. De NAM voldoet aan mij de rekening. Kortom de klant heeft er geen omkijken naar, ik neem hem of haar alle zorgen uithanden.

Bedankt voor het interview en veel succes met je onderneming.

Piet-Jan Schalk

2 gedachten over “Het werk van……………

 • 28 september 2013 om 10:38
  Permalink

  Goed werk!!!

  • 28 september 2013 om 14:02
   Permalink

   De foto’s bij dit interview zijn genomen toen André scheurreparaties uitvoerde aan het huis van Fineke en Stef Rendering

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda