Mijn zorgvuldig opgebouwde reputatie is volledig naar de knoppen


Het begon allemaal in december afgelopen jaar. Ik vierde mijn zestigste verjaardag, samen met een groot aantal dorpsgenoten.
Natuurlijk horen bij zo’n gelegenheid presentjes. Mijn vrouw vindt dat je die cadeautjes niet moet wegmoffelen, maar moet uitstallen. Die plek wordt door haar steevast de prijzentafel genoemd. In dit geval deed de vensterbank daartoe dienst. Naast wat andere geschenken, stonden er een twaalftal flessen Bacardi. Beetje gênant, vindt u ook niet?

Een poosje terug maakte ik een videoverslag van een huwelijk van vrienden hier in Spijk. Het was ons cadeautje voor het bruidspaar. Toch kreeg ik later als dank, u raadt het al, een fles Bacardi.

Afgelopen vrijdag, maakte ik op verzoek van de oudercommissie van CBS de Burcht, filmopnames van Fun Science. De leden van de oudercommissie ken ik wel van gezicht en met sommigen heb ik ook wel eens een praatje gemaakt, maar dat terzijde. Na de opnames kreeg ik als dank, een in een cadeauzak verpakte fles. In de auto terug naar huis, brak het angstzweet mij uit. “Het zal toch niet waar zijn”, het was wel waar.

Dit weekend logeren mijn broer en schoonzus bij ons. Zij hebben met vrienden afgesproken, die met de caravan op camping De Leeuw in Uitwierde staan. Zowel vrienden als familie aten afgelopen vrijdag bij ons. Mijn vrouw kreeg een flesje wijn en ik …………..
Uiteraard ben ik enorm blij met de cadeautjes en vind ik het ook erg attent, maar echt blij ben ik niet met mijn nieuwe reputatie.
Mocht u deze zomer nog op vakantie gaan, dan wens ik u veel plezier. Geniet, maar drink, net zoals ik, met mate.

4 gedachten over “Mijn zorgvuldig opgebouwde reputatie is volledig naar de knoppen

 • 30 juni 2013 om 09:56
  Permalink

  nergens iets van aan trekken!!…als je haar maar goed zit!!!

 • 30 juni 2013 om 12:34
  Permalink

  brand is erger

 • 2 juli 2013 om 09:51
  Permalink

  Piet Jan we hebben de bon nog, ha, ha het mag dus geruild. En met je reputatie is niks mis hoor !

 • 2 juli 2013 om 12:25
  Permalink

  Ha, ha, beter kan toch niet? Geweldig dat mensen je iets geven, wat je kunt waarderen!

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda