Poolster geeft het cadeau

Meestal mopperen we wat op de bond als we het wedstrijdprogramma zien. Voetballen in januari!

Vandaag ben ik er erg blij mee. Het weer is goed en zo ook het affiche!

Poolster 1 – Nyland 1

Nog nooit van gehoord. Een Friese derdeklasser. Ze schakelden Loppersum uit, geen slechte ploeg dus. Poolster deed het ook goed en schakelde eveneens een 2e klasser uit. Zuidlaren vertrok uit Spijk met lege handen. Ook Corenos, ’t Zandt, Westerlee en WTOC werden door Poolster aan de kant gezet. Zo komt het dat we vanmiddag deze bekerwedstrijd mogen spelen. Nog drie keer winnen en we doen mee met de Amstelcup.

We hopen op een leuke voetbalmiddag met over twee weken alweer de competitie, misschien ligt er dan wel sneeuw. Poolster start aardig compleet, alleen Johan de Groot en Kees Dijkman zitten geblesseerd op de bank.

 Bovenstaande had ik al voor de wedstrijd geschreven, het werd geen leuke voetbalmiddag. De wedstrijd waar iedereen wel iets positief over had verwacht liep uit op een grote teleurstelling.

Al na een klein kwartier keken de Spijksters tegen een 0-2 achterstand aan. De spitsen van Nyland hadden nog geen bal geraakt. Twee eigen doelpunten deden de Friezen juichen. Poolster was achterin niet bij de les. Wel was het Poolster die de eerste kans van de wedstrijd had, de bal werd rakelings over gekopt. Na een half uur hadden we de aansluitingstreffer moeten maken, maar via de paal stuitte de bal weer het veld in.

Niet dat Nyland beter voetbalde, beide ploegen speelden zeer matig, een echt winterstoppotje.

Na de rust begon Poolster sterk, uit twee corners ontstonden kleine kansjes, maar de bal bleef voor de lijn. Weer werd Nyland in het zadel geholpen door een misverstand. 0-3. Het was echt niet te geloven. Vlak daarna 0-4. Wederom door de hulp van Spijk. Een vreemde vertoning.

Het enige doelpunt uit een normale aanval werd gelukkig nog wel gemaakt door Poolster. Bakker plaatste de bal beheerst achter de Friese doelman. Gert Vos en Johan Dijkman kwamen in de ploeg voor Richard Hofstee en Joep Smid. Het mocht niet meer baten.

Toen even later Erik Rentema kon vertrekken wegens verkeerde opmerkingen was het helemaal gebeurd.

Toch kwam Poolster middels een strafschop nog op 2-4. De eer was een klein beetje gered.

Een vreemde wedstrijd, qua veldspel was Poolster niet de mindere, men gaf simpelweg de goals cadeau. Iets wat natuurlijk nooit mag gebeuren.

Einde bekerverhaal. Op naar de competitie over twee weken. Laten we hopen dat we dan scherper zijn en de ballen in het goede doel schieten.

Dorpsagenda