Bløf het concert

Na maandenlange voorbereiding was het dan eindelijk zover. 11 Juni 2005 zal in Spijk de boeken ingaan als de dag van het mega-concert van Bløf. Niet te vergeten het geweldige voorprogramma van Racoon. Ere wie ere toekomt en zonder iemand tekort te doen hebben de mensen van UP (Mark van Straten/Julius Douwes) en de Stichting Rondom de Molen een geweldige prestatie neergezet. Voor de eerste keer in Spijk en dan gelijk een van Nederlands grootste acts neerzetten.
De weergoden waren vandaag op onze hand en het was vrijwel de gehele dag droog geweest. Dat kan natuurlijk niet anders in het Zoutelande van Groningen. Niet voor niets hebben we hier in Spijk aan de Groningse kust de meeste zonuren.
Na een de opwarmer van de Zeeuwse formatie Racoon stond rond kwart over negen de andere Zeeuwse band Bløf onder de molen op de bühne. Het is ongelofelijk dat een band als Racoon ergens in een voorprogramma staat. Niettemin waren we in Spijk zeer verheugd met de komst van Racoon. Ook de splinternieuwe Bühne van Spijkerman was indrukwekkend. Tot nu toe waren we in spijk gewend aan een paar pallets en daaroverheen wat losse planken. De 5000 bezoekers hebben op de elfde juni waar voor hun geld gekregen. Om kwart voor elf zou volgens planning het laatste nummer worden gespeeld. Tot twee keer is de band voor een toegift teruggekomen. Hetgeen voor Bløf erg ongewoon is. Ver na elven werd het concert afgesloten met de kaskraker holiday in Spain. Even daarvoor werd het nummer zaterdag gespeeld welke overigens ook niet vaak in hun playlist voorkomt. Na afloop van het concert heeft Bløf ook zijn waardering uitgesproken voor de organisatie in Spijk. Ik heb zelfs uit zeer betrouwbare bron begrepen dat ze graag nog eens in Spijk komen spelen.Dorpsagenda