Orgels van eikenhout

Sinds jaar en dag worden er door Lammert Medendorp en Piet Baar orgels gebouwd. Regelmatig worden er niets vermoedende dorpsbewoners en toeristen van de straat geplukt en de werkplaats achter het huis van Lammert binnengeloodst. In de werkplaats staan op dit moment twee werkende orgels en voor de werkplaats liggen allerlei onderdelen op een kar klaar voor het volgende ‘geheime’ project. Echt indrukwekkend is de demonstratie met het kleine orgeltje. Piet Kan zich niet inhouden en begint de kinderversjes luidkeels mee te zingen. De helft van de liedjes komen me vaag bekend voor en luister aandachtig naar de teksten. Een voor een worden alle door hen zelf gemaakte boekjes gedraaid. Het klapstuk is toch wel het wereldberoemde ‘oh when the saints ..’ met vrije improvisaties van Piet. Snel wordt na het laatste boekje een notenboek van Ede Staal van de plank gehaald en laten Piet en Lammert zien wat het volgende nummer voor het kleine orgeltje gaat worden.

Na het achterlaten van een donatie, in het bijbehorende centenbakkie, vragen de heren bij ons vertrek of we nog even op de rommelmarkt in Losdorp willen uitkijken naar een eikenhouten tafel. Heeft u nog ergens een eikenhouten tafel staan en heeft u er geen problemen mee dat onderdelen van deze tafel worden hergebruikt in een van de fantastische orgels. Neem dan contact op met Lammert, Piet of stuur een mailtje.

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda