Winter Wonderland 2022 Bie de Jongens

Bloemen en Planten Centrum “Bie de Jongens” pakt groots uit met Winter Wonderland 2022.
Een mega grote kerstboom met lichtjes voor de winkel, een Winter Wonderland bos met sneeuw, koek en zopie, live muziek van o.a Baaiermer mannenkoor en een aantal leden van Muziekvereniging CBS, het zijn een paar hoogtepunten uit het volle programma van Winter Wonderland 2022 ‘Bie de Jongens’ in Spijk.

Klaas Jan Moesker en Ron Machielsen van Bloemen en Planten Centrum ‘Bie de Jongens’ aan de Ubbenasingel laten van 12 november tot en met 24 december al het moois van de herfst, Sinterklaas en Kerst in dit festijn samengaan. “Het idee is van Ron”, gebaart Klaas Jan lachend naar zijn partner/compagnon . “Het is weer eens iets anders dan een kerstshow of kerstfair”. “Dit zes-kantige gebouw heeft al een sprookjesachtige sfeer”, legt Ron uit. “Het is geen monument, maar het is wel een beeldbepalend gebouw. Het plein achter de zaak toveren we om tot een sfeervol bos en er is een après skihut voor hapjes en drankjes”.

Het bloemen- en plantencentrum van Moesker en Machielsen verhuisde 1,5 jaar geleden van een kleine locatie aan de Hoofdweg Zuid naar dit voormalige schoolgebouw. Hier is meer ruimte voor activiteiten. En ook creatief kunnen de twee ondernemers zich beter uitleven. Via een tunnel van houten bogen, aangekleed met kerstgroen en veel lichtjes, wordt het publiek Winter Wonderland binnen geleid. In de verduisterde bloemenwinkel wordt het assortiment beschenen door windlichten. “Of je hier nu ‘s morgens of ‘s avonds komt, de sprookjesachtige sfeer is steeds hetzelfde “, vertelt Klaas Jan enthousiast. De aankleding is geheel in Winter Wonderland style, ook de sneeuw zal hierin niet ontbreken.

Goud en landelijke en dierenfiguren….
Naast de natuurlijke kerstarrangementen, bomen en boeketten is er een groot aanbod van accessoires. “Deze worden steeds belangrijker. Wij hebben bijvoorbeeld landelijke accessoires zoals natuurstenen potten, schemerlampen en vazen. En veel trendy artikelen, zoals een nieuw assortiment sfeerlichten, dierenfiguren, o.a rendieren en uilen, en de welbekende Gnoom. Leuk voor kinderen en volwassenen. Zwart is de favoriete kleur. Maar ook bling bling en goud zijn gewild.”

De verkoop van de Nordmann kerstbomen (verkrijgbaar tot zes meter hoog) begint op 12 november. Daarna zijn er van 6 tot en met 13 december vijf workshops Sprookjesboom maken. De belangstelling voor de workshops is enorm. Mensen kunnen zich helaas niet meer opgeven, de avonden zijn volledig volgeboekt, wel meer dan 100 freubelaars doen hier aan mee.

Winter Wonderland is ook op twee zondagen geopend, nl. op zondag 11 december en zondag 18 december, omdat ‘Bie de Jongens’ daar veel vraag naar krijgen. De beide zondagen zal er kerstmuziek ten gehore worden gebracht. Ook een hapje en een drankje zal niet ontbreken. Op zaterdag 17 december, als kerst wat dichterbij komt, zal de kerstman, vergezeld door een nostalgisch draaiorgel, het Winter Wonderland feest van klanken voorzien. Ook op zaterdag 17 december zal het Baaiermer mannenkoor aanwezig zijn.

11 koopavonden in december
De laatste twee koopavonden voor kerst, donderdag 22 december en vrijdag 23 december, staan in het teken van Candellight shopping. Dat zijn extra sfeervolle dagen met binnen nog meer kaarsen en buiten vuurkorven. Vrijdag 18 november staat in het teken van de Bingo Feestavond met een spetterend optreden van de populaire band Ancora. Helaas zijn de kaarten voor de Bingo Feestavond uitverkocht. Wel zijn er nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor het optreden van Ancora. Bel hiervoor naar Bloemen en Planten Centrum “Bie de Jongens”, telefoon nummer 0657551146

Winter Wonderland is vrijwel dagelijks geopend en er zijn elf koopavonden. In Spijk en omgeving wordt al lang naar het evenement uitgekeken. Het aftellen is voor veel mensen begonnen.

Bloemen- en Plantencentrum Bie de Jongens
Ron en Klaas Jan

Dorpsagenda