MFC update zomer 2022

MFC update zomer 2022

Kom deze zomer schilderen
De temperaturen lopen op, veel mensen hebben vakantie en ondertussen is er een klein groepje vrijwilligers wat dapper stand houdt en door werkt. Dat zijn de vrijwilligers in het MFC. Zij hopen deze zomer de muren van de kerk te schilderen. Heb jij nou ook nog zin om één of een paar keer de handen uit de mouwen te steken? Kom dan schilderen op woensdag, vrijdag of zaterdag om 9.30 uur naar het MFC. Dan beginnen we met koffie en thee en daarna gaan we gezellig aan de slag! Kom jij ook?

De eerste ruimte wordt deze zomer opgeleverd!
Je leest het goed… De eerste ruimte is bijna af. Dat is de ruimte die midden in het nieuwe dorpshuis te vinden is: ’t Wad, oftewel de voormalige consistorie. Daar is de vloer verhoogd, en deur dichtgemaakt, het plafond (bijna) aangebracht en de muren zijn allemaal gestukt. Omdat de Fiepko Coolman dicht is, kunnen we deze zaal dus al gebruiken! 

Update verbouwing | Ingang, Wierdezaal, Cereszaal, Kwelderzaal.
Er is superveel gebeurd. Het gaat nu hard met de verbouwing. We delen dus graag een lijstje met al het werk dat al verzet is.

  • Het verenigingsgebouw heeft een nieuwe ingang! De ingang is groter, krijgt meer glas en laat dus meer daglicht binnen en heeft een heuse mini-overkapping. Wij vinden het er allemaal hartstikke chique uitzien, hopelijk jullie ook!?
  • Het schrootjesplafond is uit het voormalige verenigingsgebouw gehaald (nu Wierdezaal en Cereszaal), daarna is er isolatie aangebracht en een nieuw plafond aangebracht. Het ziet er superstrak uit!
  • De nieuwe binnen- en buitenkozijnen zijn geleverd en geplaatst. Je zult ze zien bij de ingang en aan kant van het verenigingsgebouw. Ook dat ziet er al veel beter uit!
  • Bijna alle muren zijn gestukt. Denk daarbij aan de muren in de kerk, de oude consistorie, nu ’t Wad en de muren van de Wierdezaal en Cereszaal.
  • De trappen zijn geplaatst in de Kwelderzaal. In deze nieuwe situatie kun je nu in de zaal via de trappen naar de balkons. Het is gebruiksvriendelijk, ziet er ruimtelijk uit en voldoet ook aan alle veiligheidsvoorschriften.
  • Tot slot is de nok met een wandje dichtgemaakt, tussen de Wierdezaal en de Cereszaal, inclusief raam. Straks komt daar een flexibele wand onder te hangen, zodat de zalen zowel tegelijk als apart van elkaar te gebruiken zijn.

Overige zalen

  • In de laatste update vertelden we dat de pannen van het dak af waren, nou die zitten er inmiddels al lang weer op!
  • Ook de systeemplafonds zijn op verschillende plekken gemonteerd.
  • En ook is er op verschillende plekken in het pand gewerkt aan de installaties van de luchtbehandeling en verwarming.
  • De keuken en de toiletgroepen zijn helemaal betegeld, iedereen die een kijkje heeft genomen tijdens de jaarmarkt, heeft dat natuurlijk al lang gezien!


Groeten van het MFC-bestuur

Jan den Boer (voorzitter & bouwcommissie)
Johnny Sikkema (penningmeester & activiteitencommissie)
Henk Stinissen (notulist & bouwcommissie)
Klaas Kooistra (secretaris & bouwcommissie)
Mathilde Lievers (stylingcommissie)
Piet Wiersema (bouwcommissie)
Ab Reitsma (styling en communicatie)
Kim van Zwol (communicatie)

Dorpsagenda