Dorpsbelangen nieuws juni 2022

De raad op excursie
11 juni mochten Nina en Cor namens Dorpsbelangen onze raadsleden verwelkomen in Spijk. Te voet hebben zij ons dorp bekeken en besproken.

Verkeersveiligheid Spijk
29 juni gaat de werkgroep Verkeersveiligheid op stap met onze gebiedsregisseur Edwin Broekman en een verkeersdeskundige om in Spijk diverse (verkeers)situaties te bekijken en bespreken.

Versierde straten tijdens de Feestweek
Tijdens de feestweek hebben wij weer genoten van de enthousiaste Spijksters die samen hun straat hebben versierd. Dit jaar zijn de straten Hoofdweg Zuid, Hoofdweg Noord en Spaarbankweg in de prijzen gevallen! De prijzen mogen afgehaald worden bij Jannie Pijper, Tweehuizerweg 5.

Jaarmarkt
Als jaarmarktcommissie mogen wij terugkijken op een geslaagde jaarmarkt. Na 2 jaar van gedwongen afwezigheid menen wij weer een divers aanbod te hebben neergezet. Het weer kon beter, maar dat mocht de pret niet drukken.
Tot volgend jaar!
Jaarmarktcommissie Ellen, Monique, Marcel, Wiert en Sander

Feestweek 2023
Noteer alvast in je agenda!
De feestweek zal zijn van 3 juni t/m 10 juni met de Jaarmarkt op zaterdag 3 juni en Spijksterdag op 10 juni.

Nieuwbouwplannen Spijk
20 mei was onze informatieavond. Geïnteresseerden en belangstellenden konden deze avond met de mensen van de werkgroep Wonen en projectbegeleider Alexander Wenker en collega Katelijn Smits in gesprek gaan over ieders woonwensen. Tijdens de jaarmarkt is hier ook nog aandacht aan besteed. Ook op deze dag is hier goed gebruik van gemaakt! Begin deze week hebben geïnteresseerden een vervolgmail hierover ontvangen met hierbij een enquête .Vanuit hier kan er een nog beter beeld geschetst worden van wat men wil. Hierop volgend zal er een schetssessie met een stedenbouwkundige gepland worden. Hebt u dit nu gemist, maar bent u ook zelf serieus geïnteresseerd in een woning op locatie de Borgstee of Fiepko Coolman? Mail dan naar dorpsbelangenspijk@hotmail.nl

Marktplaats Spijk
Zaterdag 3 september zal er weer een Marktplaats Spijk georganiseerd worden. Dit jaar is de organisatie in handen van Nina en Hinnie. Binnenkort volgt meer informatie.

Dorpsagendaoverleg
2 jaarlijks (september en januari) hebben wij overleg met andere bestuursleden/vrijwilligers uit het dorp. We sparren dan over diverse actualiteiten, gaan samen onze agenda bij langs om niet in elkaars vaarwater te zitten en snijden ook vaak nog enkele agendapunten aan. Het volgend overleg staat gepland op dinsdag 27 september 2022.

Donateur worden? Dat kan al vanaf €7,50 per jaar!
Spijk is een kerndorp! Een dorp met nog vele voorzieningen zoals een huisarts, kindcentrum, supermarkt etc. Deze voorzieningen zorgen o.a. voor een leefbaar dorp. Een dorp waar jong en oud nog graag wil (blijven) wonen. Dorpsbelangen wil dit graag in stand houden maar heeft daarvoor wel uw steun nodig. Word dus ook donateur en steun ons! Dit kan al vanaf €7,50 per jaar.

Naast het organiseren van het sinterklaasfeest of de jaarlijkse feestweek houden wij ons ook bezig met onze dorpsvisie. Hierin komen onderwerpen zoals verkeersveiligheid, wonen, groen en recreëren aan bod. Hiervoor vergaderen wij met regelmaat met diverse ambtenaren, instanties, andere vrijwilligers etc.

Nog geen donateur maar wel interesse? Dan kunt u een mail sturen naar het algemeen mailadres. Informatie wordt u dan toegestuurd. Mocht je een wijziging door willen geven? Dit kan per mail of via je wijkcontactpersoon.

Jannie Pijper: Buitengebied
Hinnie Hofman: Achteromweg, Kleine Dijkstraat, Ubbenasingel,
Nina Mertens: Alberdaweg, De Kluft, Nesweg, Willem de Mérodelaan
Monique Kats: Tuinbouwweg, Havenweg, Redger, Vlasakker
Cor Bouma: Mevr. E. Dijkhuizenlaan, Jonker, Hoofdweg Noord, Tjariet,
Nanco Nanninga: Grote Dijkstraat, Kerkpad, Kerspelpad, Melkweg, Ripperdaweg, Spaarbankweg, Zwarteweg, De Kamp, Mr. Cornelis G. Cremerpad
Vacant: Boterweg, Hoge Akkers, Hoofdweg Zuid, Parklaan, ’t Loug, Westersingel

Spijkster vlaggen
De Spijkster vlaggen zijn te bestellen!
Klein formaat: €35,- Groot formaat €55,- Verkrijgbaar bij Cor Bouma.
Het bedrag overmaken kan ook. Dit kan op bankrekeningnummer: NL52RABO0374501084
T.n.v. Stichting Dorpsbelangen Spijk

Vakantiegroet
Vorige week was onze laatste vergadering voor de zomerstop. In september pakken we het weer op.
Wij wensen u en uw familie een fijne zomervakantie toe! Geniet van elkaar!

Bestuur Stichting Dorpsbelangen Spijk
Nanco Nanninga-voorzitter
Monique Kats-secretaris dorpsbelangenspijk@hotmail.nl
Henk Pilon-penningmeester
Jannie Pijper-bestuurslid (ledenadministratie)
Vacant-bestuurslid
Cor Bouma-bestuurslid (dorpsbudgetcommissie)
Hinnie Hofman-bestuurslid (sinterklaascommissie)
Nina Mertens-bestuurslid (NL Doet / Schoon Spijk)

Dorpsagenda