25 jaar huisarts Cijsouw in Spijk

Beste lezers,

Allereerst de beste wensen voor 2022. Dat het een mooi en gezond jaar mag worden voor een ieder van ons.

Op 1 januari 2022 is het 25 jaar geleden dat onze huisarts zich met zijn gezin heeft gevestigd in Spijk. Dat kunnen wij als Spijksters natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. In alle stilte werden vanuit stichting Dorpsbelangen Spijk de voorbereidingen getroffen. Muziekvereniging CBS had aangegeven een serenade te willen verzorgen, cadeau en bloemen werden geregeld en ik had mezelf ingeschreven als patiënt even voor 10.00 uur op 3 januari 2022. Verder werd er een beroep gedaan op een aantal getrouwen van de familie Cijsouw, om als publiek op afstand aanwezig te zijn.
Nadat ik als patiënt werd binnengeroepen en we het eerst even over de jaarwisseling hadden en de laatste nieuwtjes binnen Dorpsbelangen hadden doorgenomen, zag ik zijn gezicht steeds vaker afwenden richting Hoofdweg-Zuid. Wat gebeurt daar wel niet zal Koos gedacht hebben. Wat een drukte. Bij het zien van CBS wist hij in een keer wat er aan de hand was en zijn gezicht straalde van oor tot oor. Ik vroeg Koos of hij Paulien er bij wilde halen en samen naar buiten te gaan. Vervolgens bracht CBS een heerlijke serenade ten gehoor wat onder een lang zal hij leven werd beëindigd. Vervolgens werd er namens het dorp een bloemstuk overhandigd en een dinerbon aangeboden. Gezien de reactie van beiden is de verrassing erg in smaak gevallen.

Wij wensen de familie Cijsouw nog een mooie tijd toe in Spijk en dat ze nog een aantal jaren onze huisarts mogen zijn.

Met vriendelijke groet,
mede namens het st bestuur Dorpsbelangen Spijk,

Nanco Nanninga
(voorzitter)

foto’s Jan D. Pijper en Nanco Nanninga

Dorpsagenda